ŠIPTARI MU POSLALI OPASNU KOVERTU! Albanci žele da se dočepaju našeg generala po svaku cenu!

Albanci su generalu Nebojši Pavkoviću poslali nalog za pokretanje istrage navodno nadležnog suda iz Prištine, izjavio je za portal Srbija Danas predsednik SRS dr Vojislav Šešelj.

Nebojša Pavković
Nebojša Pavković, Foto: EPA/Srđan Suki

- General Pavković mi se povremeno javi i obavesti me o svom zdrastvenom stanju i o tome šta radi. Ovog puta me je obavestio da su mu doneli nalog za pokretanje istrage navodno nadležnog suda iz Prištine. On to nije hteo da primi jer jednostavno ne priznaje te albanske vlasti - izjavio je Šešelj.

 

Predsednik SRS kaže da nije u potpunosti siguran koji akt je Pavkoviću dostavljen, ali da je na osnovu onog što je Pavković ispričao, zaključio da se radi o nalogu za pokretanje istrage. Šešelj je rekao da porodica generala Pavkovića ima teškoće kad ga posećuje jer nema direktnog leta za Finsku gde general služi kaznu. Nebojša Pavković penzionisani je general-pukovnik Vojske Jugoslavije. 

IZBORI ZA GRADONAČELNIKA NA SEVERU KOSOVA Srpska lista proglasila pobedu, građani slave! Predsednik srećan zbog jedinstva

Tokom rata na Kosovu i Metohiji 1999. godine obavljao je dužnost komandanta Treće armije Vojske Jugoslavije. Pavkovića je Haški tribunal februara 2009. godine osudio na 22 godine zatvora. On se 2005. godine predao Haškom Tribunalu, a na osnovu pravila Haškog tribunala, osuđeni mogu da traže prevremeno puštanje na slobodu nakon što odsluže dve trećine kazne.

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi