Avdulah Hoti
Tanjug/AP
Avdulah Hoti

Tanjug/AP

Avdulah Hoti, Foto: Tanjug/AP

Prištinska delegacija, koju predvodi premijer Avdulah Hoti, sutra bi u Vašingtonu tebalo da ima prve bilateralne sastanke sa predstavnicima Bele kuće - specijalnim izaslanikom za dijalog Ričardom Grenelom i savetnikom za nacionalnu bezbednost SAD Robertom O' Brajanom, piše "Klan Kosova".

Kako navodi, na tom sastanku biće predstavljeni zahtevi i konkretni projekti kosovske vlade, koji se odnose na ekonomski razvoj sa različitim infrastrukturnim vezama i avio-saobraćajem, prenosi "Kosovo onlajn".

Kako se dodaje, očekuje se da će slične sastanke imati i srpska delegacija, a na osnovu dogovora sa sutrašnjih sastanaka, kako se tvrdi, odlučiće se o dnevnom redu u petak, kada će predstavnici Beograda i Prištine sedeti za pregovarackim stolom u Beloj kući.

Postoji mogućnost da predsedik SAD Donald Tramp prisustvuje tom sastanku na kratko, ali ta infromacija nije potvrđena.

ANKETA: Da li će se Tramp pojaviti na sastanku u Beloj kući?

 

"Kosovo onlajn" navodi i da se delegacija iz Prištine sastala tokom dana sa predstavnicima porodice braće Bitići, kojima je prenela da će njihovo pitanje biti pokrenuto na sastanku sa srpskom stranom.

Takode, prištinska delegacija je danas imala sastanak sa albanskim biznismenima koji žive i rade u SAD, a koji su izrazili interesovanje za investiranje na području Kosova i Metohije, prenosi "Kosovo onlajn".