PRIŠTINA PO SVAKU CENU HTELA DA GA SE DOČEPA Albanci dobili odgovor koji će ih boleti do srži! Hag doneo ključnu odluku koja im je došla kao hladan tuš! Pavković odneo pobedu!

Pravosudni organi privremenih institucija u Prištini planiraju da protiv Pavkovića podignu optužnicu zbog navodnih ratnih zločina na Kosovu

Nebojša Pavković
Nebojša Pavković, Foto: EPA/Srđan Suki

* Hag osudio generala Nebojšu Pavković

* Služi kaznu od 22 godine u Finskoj

* Priština želi da mu se ponovo sudi na Kosovu

Priština ne može da pokrene proces protiv bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Jugoslavije (VJ) generala Nebojše Pavkovića, piše u odgovoru koji su Novosti dobile od Mehanizma za međunarodne krivične sudove u Hagu.

"HARADINAJ LAŽE" Izdao naređenje! Kosovske snage krenule! Izvršen stravičan udar na Srbe!

Razlog je što, prema Statutu Mehanizma, nijednom osuđeniku koji je pred Tribunalom u Hagu već dobio kaznu za ista dela ne može suditi nijedan sud.

Nebojša Pavković
Nebojša Pavković, Foto: EPA

"U skladu sa pravilom 16 Pravilnika o postupku i dokazima Mehanizma, kada predsednik dobije pouzdane informacije o tome da je pred sudom neke države protiv neke osobe pokrenut krivični postupak za krivično delo za koje joj je već suđeno pred MCKSJ, pretresno veće koje je odredio predsednik izdaje nalog za obrazloženje kojim od tog suda traži da trajno obustavi postupak", navodi se u odgovoru dostavljenom beogradskom dnevnom listu.

STIGAO ULTIMATUM IZ BRISELA! Evropa je čekala baš OVAJ DAN, a onda poslala NEPRISTOJNU PONUDU! Beograd ucenjen kao nikad dosad! Bačene karte na sto!

Pravosudni organi privremenih institucija u Prištini planiraju da protiv Pavkovića podignu optužnicu zbog navodnih ratnih zločina na Kosovu 1998. i 1999. godine i traže njegovo izručenje iz Finske, gde izdržava zatvorsku kaznu od 22 godine.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi