KOSOVSKI MEDIJI EKSPLODIRALI! Još veći zločinac od Tačija PREUZIMA PREGOVORE SA SRBIJOM!

Dosadašnja politika Tačija i Haradinaja nije dala rezultate.

Zlo dočekalo zlo: Haradinaj i Tači na prištinskom aerodromu
Zlo dočekalo zlo: Haradinaj i Tači na prištinskom aerodromu, Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

* Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači smatra da dijalog između Beograda i Prištine treba nastaviti bez uslovljavanja

* S druge strane, Ramuš Haradinaj je rekao da je Kosovo spremno za postizanje sporazuma, ali pod uslovom da njegov deo ne bude promena granica

* Promeni stavova Prištine nisu doprineli ni pritisci Brisela i Vašingtona

Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači i premijer Ramuš Haradinaj još nisu održali konsultativne sastanke o tome ko će preuzeti vođstvo u dijalogu sa Srbijom, iako je u poslednjoj presudi Ustavnog suda precizirano da to pravo pripada Vladi, pišu kosovski mediji.

 

Na nedavnoj konferenciji za medije, na pitanje da li bi prihvatio da predstavlja Kosovo u dijalogu, Haradinaj je rekao da se ne trudi da to učini. Međutim, iz njegove kancelarije su najavili za "Voice" da je premijer otvoren za bilo kakvu prethodnu koordinaciju sa institucijama zemlje po pitanju dijaloga, iako on još uvek nije postigao nikakav dogovor sa predsednikom Tačijem o ovom pitanju.

Hašim Tači
Hašim Tači, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Iako je u Ustavnoj presudi utvrđeno da je uloga predsednika Tačija da bude savetnik, on nastavlja da igra ulogu glavnog pregovarača u razgovorima sa Srbijom.

Čak su i iz njegove kancelarije odbili da kažu da li će predsednik poštovati odluku Ustavnog suda i pustiti Haradinaja da predvodi dijalog.

ORUŽANI INCIDENT U SARAJEVU Otvoreni sukob policije i Erdoganovog obezbeđenja!

POSLE ORUŽANOG INCIDENTA Svi gledali u rever Erdoganovog sakoa dok je prolazio Sarajevom! Svetske agencije izveštavaju HITNO!

SOFIJA ZAPRETILA SRBIJI! Pozvan srpski ambasador na raport, Bugarska najavila KRAJ PUTA za Beograd, Bojko nam udara nož u leđa!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi