NAŠ IMUNOLOG O OMIKRONU Ovaj vitamin zaustavlja OLUJU!
Jutjub/Coinbase

 

"Ako se ljudi manje razboljevaju, ako ne dobijaju teže kliničke slike, ako vakcinisani imaju dobar imunitet na prethodnu konformaciju, onda to znači da je virus oslabio, a ne da je ojačao. On jeste različit, ali ne smemo da izvedemo zaključak da je zbog toga patogeniji", naveo je Kamenov za Tanjug TV.


Povodom zabrinutosti da vakcine neće biti dovoljno efikasne protiv novog soja, Kamenov je rekao da je pitanje kako će virus ući u ćelije, ako se spajk protein toliko promenio jer, kako je naglasio, ćelije se nisu promenile.

"Ne znamo koliko je opasan. Mi znamo da ima nekih 15 mutacija na spajk proteinnu, što je protein koji je odgovoran za ulazak u ćeliju i koji prepoznaje naše receptore. Ako ima 15 mutacija, ako se promenila konformacija tog virusa,tog spajk proteina koji je odgovoran za ulazak, možda on manje ulazi u naše ćelije. To ne znamo", rekao je Kamenov i naglasio da su za to potrebne naučne analize i ispitivanja.

Kako je dodao, to što je spajk protein drugačiji kod novog soja "može da znači da je on gori, ali i da je manje agresivan".

Ukazao je i na značaj jačanja imuniteta i uzimanja vitamina D u borbi protiv korona virusa.

"Vitamin D zaustavlja oluju", rekao je Kamenov.

Kamenov je rekao i da su problem velika, a ne mala okupljanja ljudi.

Kako je objasnio, na velikim okupljanjima jedan oboleo može da zarazi nekoliko desetina ili stotina ljudi.

Komentari (1)

Loading
Vladimir

06.12.2021 16:39

Dajte slusajte kako nase tako i strane lekare i svi da je vakcina spas.Alimo pametnjakivuca koji misle obrnuto a kad se taraze onda tek.promenu misljenje.