O SKRAĆENJU RADNOG VREMENA I IVERMEKTIN GRUPI Kon izneo sve zahteve pred sednicu Kriznog štaba
Printskrin/Happy tv

On je dodao da je cilj smanjenje kontakata, kao i da je to jedina mogućnost.

- Mi tražimo i više od toga, da skraćenje radnog vremena bude do 17 sati, pa onda vakcinacija - zaključio je dr Kon.

- Smatramo da je hitno i neophodno da budu rigoroznije mere. Nemamo vremena da se vraćamo. Ove mere što sada pričamo poslate su u prvoj polovini aprila. Konačna odluka je na Vladi Srbije - jasno je rekao epidemiolog.

O ivermektin grupi

- Po zakonu o lekovima što nije registrovano za lečenje ljudi, ne sme ni da se koristi za ljude. Sve dalje o leku ivermektin odbacujem kao malo verovatno. Ništa ne može da zameni vakcinaciju, to je doktrina - naveo je epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon i dodao da o tome treba da govori ALIMS.

Kako Predrag Kon kaže, postoji tim lekara koji se bavi lečenjem i protokolima.

- Ako se izađe iz toga ulazi se u prostor koji nije legalan. Pitao sam pre godinu dana naše lekare koji su rekli da je lek u eksperimentalnoj fazi da nema dejstva.

O vakcinaciji prosvetnih radnika

Vakcinacija prosvetnih radnika je bitna i još u aprilu je traženo da ona bude obavezna, naglasio je dr Kon. To je pitanje koje prati svaku sednicu Kriznog štaba, jer nije dovoljan obuhvat u nekim službama.

O SKRAĆENJU RADNOG VREMENA I IVERMEKTIN GRUPI Kon izneo sve zahteve pred sednicu Kriznog štaba

Tanjug/Ap

 

- Obavezna vakcinacija je odluka države, ona je još uvek preporuka. Hoću da kažem da su lekari vakcinisani skoro 90 procenata, a u kovid bolnicama i mnogo više od toga - rekao je epidemiolog.

Dodaje da je vakcinacija prešla preko 50 odsto među punoletnima, a da je cilj podignut na 80 odsto.

- U samo startu se očekivalo da će 50 odsto biti dovoljno, ali se posle utvrdilo da vakcina ne daje toliko jak imunski odgovor - kazao je on.

O pretnjama

Da pretnje na njegov račun dugo traju, Kon je potvrdio slikama koje je pokazao.

- Došli su iz mraka, a prvi je na to pozivao dr Žujović. Pretnje su temeljno antisemitske. Ja ih sve imam i do sada ih nikada nisam pkazivao i eskalacija ide do ovoga što se desilo. To je pokazalo kako to može drastičnoo da izgleda. Ja tu nemam šta da dodam. Bia je marica ispred moje zgrade. Sada se osećam sasvim solidno - kazao je član Kriznog štaba.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading