NEPOVOLJNA SITUACIJA U KIKINDI I u ovom gradu raste broj zaraženih
Alo

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, u Kikindi je trenutno aktivno 318 slučajeva. Zbog povećanog broja pregleda kovid ambulanta u Mikronaselju, pored pošte, radi od sedam do 22 sata, i to svakog dana pa i nedeljom. U ovoj ambulanti dnevno se pregleda oko 60 pacijenata, a testiranjem se potvrdi da je polovina zaražena korona virusom.

- Pacijenti su svih uzrasta, od 20 do 80 godina. Javljaju se sa simptomima, najčešće sa tempearturom i kašljem i dobro je što kod lekara dođu na vreme. Imai onih pacijenata koji nemaju izražene simptome oboljenja, ali su pozitivni – rekla nam je dežurna sestra u ambulanti.

I u ovom talasu pojavljuje s eproblem manka medicinskog osoblja, pa u kavid ambulanti na Mikronaselju rade dva lekara i dve sestre, tako d aim dežurstva traju po više sati.

Kontakt telefon kovid ambulante za sve informacije je 316-218. Vakcinalni punkt radi u prostorijama Udruženja penzionera i radio d od 8 do 18 sati svakog dana, sem nedelje.

NESTABILNO I U OKRUGU

Broj pozitivnih osoba na korona virus povećava se i u ostalim opštinama Severnobanatskog okruga, pa je je u Kanjiži aktivan 31 slučaj, u Čoki 27, u Adi je registrovano značajno povećanje pa je sada 12 pozitivnih isto koliko i u Senti, koja je veća opština. Zasad je najmanje zaraženih u opštini Novi Kneževac, gde je registrovano osam pacijenata.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading