Premijerka Brnabić uputila Kriznom štabu važnu poruku: Ovo je naš predlog za škole!
TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

 

"Na sednici će fokus biti na početak školske godine. Zbog toga smo pozvali na sednicu i predstvanike sindikata prosvetnih radnika, predsednika foruma gimnazija i predsednika udruženja pedijatara koji će se kasnije obratiti javnosti", kazala je premijerka.

"Predlog je da krenemo normalno, s punim fondom časovima od 45 minuta uz obavezne maske i da apelujemo na sve prosvetne radnike da se vakcinišu, ako nisu, ili ako jesu da idu na treću buster dozu, kao i da se vakcinišu deca starija od 12 godina", rekla je Brnabić.

Polazak u školu

Upitana kako sada kada imamo skoro 2.000 novozaraženih treba da krene škola, dok smo prošle godine sa mnogo manjim brojem decu ostavili na onlajn ili kombinovanom sistemu, ona kaže da je to jasno - moramo da naučimo da živimo sa ovim virusom.

"Mi sada imamo najbolje oružje protiv tog virusa, a to je vakcinacija i možemo sada dodatno da pričamo tome kako da se ljudi stimulišu", rekla je ona.

Takođe, istakla je i da je nedovoljno vakcinisanih, ali se u poslednjih nedelju dana polako ubrzava, dodaje ona i kaže da je bitan faktor sada u borbi protiv koronavirusa i to što imamo kovid-bolnice.

Odgovarajući na pitanje mogu li se medicinski radnici naterati da se vakcinišu, s obzirom da 34 odsto njih nije vakcinisano, premijerka kaže da će i o tome danas biti reči na sednici Kriznog štaba.

Premijerka Brnabić uputila Kriznom štabu važnu poruku: Ovo je naš predlog za škole!

TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

 

 

Ja sam lično za to da vakcinacija bude obavezna, odgovorila je ona i navela da je i tih 34 odsto nevakcinisanih medicinskih radnika ogroman broj.

„Ako mene pitate 100 odsto njih mora da bude vakcinisano. Posebna je odgovornost na njima, ministar zdravlja je uradio mnogo na tom planu, kako bi se medicinski radnici vakcinisali. Uveden je i obavezan test ko nije vakcinisan da se testira pre odlaska na posao. Ali, mogu li sde naterati svi na vakcinaciju je pravno pitanje i potrebne su dodatne konsultacije s pravnim timom da li je to moguće“, kazala je Brnabić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading