DRŽAVLJANI BiH OD JUTRA POHRLILI U SRBIJU NA VAKCINACIJU: Oduševljeni organizacijom i mogućnošću da biraju vakcine
EPA/VALDRIN XHEMAJ

U Srbiji je od danas dozvoljena vakcinacija i državljana Bosne i Hercegovine na bilo kojem mestu, bez najave i besplatno, međutim, ne možete znati koju vakcinu ćete primiti dok ne dođete na vakcinalni punkt, piše portal Klix.ba

Iz Instituta za javno zdravlje Srbije su potvrdili za Klix.ba da je državljanima BiH za vakcinaciju potreban samo lični identifikacijski dokument te da mogu doći na bilo koji punkt u državi.

U Srbiji je moguće vakcinisati se sa nekoliko vrsta vakcina - Fajzer, AstraZeneka, kineske vakcine, Sputnjik V, međutim, od mesta vakcinacije zavisi i koju ćete vakcinu dobiti. Tamo gde imaju više vrsta na raspolaganju, možete i birati svoju dozu.

Dosta građana BIH je već jutros otišlo u Srbiju kako bi se vakcinisalo s obzirom na to da je imunizacija osoba mlađe i srednje životne dobi u Federaciji BiH još uvek daleko, a u Republici Srpskoj takođe imaju poteškoća u vezi s određenim dozama vakcina, tačnije Sputnjikom V.

Klix.ba prenosi reči jedne od državljanki BiH koja je otišla u Šabac i vakcinisala se Fajzerom, gde je mogla birati između te i kineske vakcine, no naglašava da su doze Fajzera u ovom gradu pri kraju.

Ističe i da na vakcinalnom punktu u ovom gradu nije bilo gužve te da je odmah po dolasku došla na red.

Njoj su rekli da doza AstraZenekine vakcine i Sputnjika V uglavnom nema te da ih, i kada stignu, koriste samo određenim danima.

U Srbiji sutra počinje proizvodnja vakcina Sputnjik V što će svakako pridoneti urbzanoj vakcinaciji ali i omogućiti regionu eventualnu bržu nabavku vakcina protiv koronavirusa.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading