Ključ pobede nad koronom u rukama mladih – jedna stvar je posebno važna!
Foto: WPA/VALDRIN XHEMAJ

 

Koronavirus je u Srbiji od početka epidemije registrovan kod 709.673 osobe, a zabeleženo je 6.766 smrtnih slučajeva, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs.

U Srbiji 1.655 hospitalizovanih pacijenata

U zemlji je zbog zaraze koronavirusom, prema poslednjim podacima, 1.655 hospitalizovanih pacijenata, oko 200 manje u odnosu na prethodni dan. Na respiratorima se nalazi 65 osoba.

Prema poslednjem preseku, još 14 pacijenata preminula su od kovida 19. Koronavirus je registrovan kod još 404 osobe, od 9.087 testiranih.

Ključ pobede nad koronom u rukama mladih – jedna stvar je posebno važna!

Printscreen RTS

 

 

Blizu cilja 

Mirsad Đerlek, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, rekao je da smo blizu cilja od 50 odsto vakcinisanih punoletnih građana.

Istakao je da je na mladima velika društvena odgovornost. “Nemojte da dozvolite da vam korona oduzme dan više vašeg normalnog života, uzmite stvar u svoje ruke, to je vakcina, pomozite nam svima da se vratimo u normalan život, da na leto možemo da putujemo, držimo koncerte i vratimo se normalnom životu”, poručio je Đerlek.

Kampanja za vakcinaciju mladih

U Srbiji je počela Kampanja za vakcinaciju mladih protiv koronavirusa, a lekari su odgovorili na pitanje zašto mladi treba da prime vakcinu.

U velikom broju bolnica koje su bile u kovid sistemu više nema pacijenata i zbog toga će svi kovid pacijenti biti prebačeni u Batajnicu kako bi se rasteretio sistem i lekari mogli da se posvete nekovid pacijentima, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar, koji je juče dočekao avio na 266.000 doza vakcina “Sinofarm”.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Sabahudin

23.05.2021 09:12

Vakcina je štetna za sve, a pogotovo za mlade. Ne primati nipošto !!!