HARADINAJ RASPALIO PO KURTIJU Svađaju se separatisti, leti perje!
EPA/ VALDRIN XHEMAJ

On je dodao se samozvani premijer Aljbin Kurti "bori protiv korporacija" koje bi zapravo mogle da pretvore "(tzv.) Kosovo u energetsku silu".

“Pristup Aljbina Kurtija kao bednog globalnog protagoniste, koji teži da se bori protiv korporacija i globalizacije, ima svoj pečat u energetskoj krizi na Kosovu (I Metohiji). Korporacije su bile te koje bi Kosovo (i Metohiju) pretvorile u energetsku silu, ali to, nažalost, nije u skladu sa Kurtijevom ideologijom“, napisao je Haradinaj na svom profilu na Fejsbuku. 

On je istakao da se stranka Aljbina Kurtija tokom svog postojanja protivila projektima koji bi, kako kaže Haradinaj, unapredili energetski sistem na Kosovu i Metohiji. Podsetio je da je Samoopredeljenje parlamentarna stranka već 11 godina, a da funkcioniše kao politička organizacija već 17 godina.

“Tokom svog političkog postojanja Kurti i članovi njegove organizacije, nikada nisu prestali da vređaju, psuju i demonizuju svaki energetski projekat koji je postojao na Kosovu (i Metohiji). Oni su demonizovali ‘KosovoC’ koje je 2008. trebalo da počne da se gradi, a koje bi Kosovu (i Metohiji) obezbedilo 2.200 megavata energije. Takođe su, demonizovali i jasno stavili do znanja da ne podržavaju ni ‘Novo Kosovo’, koje bi sledeće godine Kosovu (i Metohiji) dalo 500 megavata energije”, naveo je Haradinaj.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading