KOMANDANT OVK NEGIRA ZLOČINE Arhiva terorista otvorena, loše im se piše!
EPA

 

"Ne, OVK nema takve arhive. Postoji državna arhiva, ali nemamo apsolutno ništa da otvorimo. Uvek smo otvoreni, nema ništa što smo sakrili, tako da je to nešto besmisleno", rekao Čeku.

Bivši komandant Opšteg štaba OVK dalje navodi da takve arhive ne postoje i da ceo svet zna ko je agresor, a ko žrtva i da OVK nije imala ni politiku ni takve kriminalne radnje.

„Takve arhive apsolutno ne postoje i ne bi ni postojale, jer su zločini bili sistematski, strukturni u Srbiji, koje je počinila država, a OVK nije počinila takve zločine i stoga ne postoji takva arhiva. Ravnopravnost među njima ne može biti dovedena u pitanje, jer ceo svet zna da je zločine Srbija počinila u sistematskom, strukturiranom, organizovanom i predanom državnom aparatu, dok OVK nije imala ni takav cilj ni takvu politiku. Niti takve radnje “, rekao je Čeku.

Čeku je takođe izjavio da Srbija može slobodno "da pogleda državne arhive, jer nema ništa, ali ako se otvore srpski arhivi, rekao je da će veliki srpski zločini koji su počinjeni biti dokumentovani i da će pomoći vođama OVK suočen sa optužbama iz Haških specijalizovanih veća".

BONUS VIDEO: Srpska fabrika vakcina

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading