ALJBIN JE OVO DUGO SKRIVAO Kurti vređa dostojanstvo Amerike, sećamo se viceva: "Bela kuća, crvena kuća"
EPA

Hasani je naveo da je potpuno nebitno da li je premijer Kurti bio svestan da vređa dostojanstvo američke države.

"Dobro se sećamo viceva poput: 'Amelika-Amelika' i 'Bela kuća i crvena kuća', koji su imali za cilj da neutrališu unutrašnjeg političkog protivnika, ne razmišljajući ni na trenutak o štetnosti koje bi to moglo da ima po Kosovo i njegov imidž u svetu. Ova dva podsmeha zamenjena su najnovijim ismevanjem sa gasovodom, koje je postalo metafora sprdnje Amerikancima i njihovoj spoljnoj politici, zapravo ismevanje globalne geostrategije američke države, njihove velike strategije koja je trenutno na snazi", kaže Hasani.

ALJBIN JE OVO DUGO SKRIVAO Kurti vređa dostojanstvo Amerike, sećamo se viceva:

EPA/MALTON DIBRA

 

On je rekao da su SAD za Kosovo saveznik bez premca i kritikovao "podrugljiv" pristup Aljbina Kurtija prema Sjedinjenim Američkim Državama. 

"Kurti treba da shvatiti da svaki neuspeh SAD i Zapada da prenesu strateške izvore energije u prostor koji su strateški osmislili Rusi nije ništa drugo do kardinalni neuspeh američke spoljne politike, odstupanje od strateškog plana za savezničku energetsku bezbednost, ugrožavanje bezbednosti Izraela i drugih na Bliskom istoku i, konačno, ozbiljni zastoji u balansiranju politike kineskog imperijalnog projekta", naveo je Hasani.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading