PETKOVIĆ Fon Kramon od Srba na KiM pravi mete u koje je dozvoljeno pucati
TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

„Da li je i Srećko Sofronijević kriv što je dobio metak dok je pokušavao da zaštiti suprugu i svoje dvoje dece? Da li su to evropske vrednosti za koje se ona zalaže? Da se gospođa Fon Кramon istinski zalaže za evropske vrednosti, pažljivo bi saslušala poruke šefa evropske diplomatije Đuzepa Borelja koji je otvoreno osudio jednostrane nasilne akcije Prištine i naveo da one nisu bile koordinisane“, rekao je Petar Petković.

On je naglasio da je, posle večerašnje izjave Viole fon Kramon, više nego očigledno da se „njen šef ne nalazi u Briselu, već u Prištini, pa bi najpoštenije bilo da skine masku nekakvog evropskog predstavnika i lažno se ne predstavlja“.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo, Viola fon Kramon, izjavila je večeras da je Kfor bio obavešten o akciji kosovske policije na severu i da je jasno "da nije bilo sumnje da je to bilo potrebno". 

Ona je ukazala da problemi sa švercom, organizovanim kriminalom i korupcijom nisu samo problemi Kosova, „ali je dobro što je kosovska vlada počela time da se bavi“.

„EU je često tražila da se ozbiljno pozabavi time, sprovođenje zakona ne bi trebalo da bude isticano, jer se to dešava svuda a ne samo na severu, uglavnom su uhapšeni Albanci, ta vrsta krivičnih dela nema obzira za nacionalnost“, navela je ona i dodala da je možda pojačavanje, odnosno preterano korišćenje sile bio slučaj i da "to može čovek da kritikuje“, ali da sa druge strane "sumnja da se može reći da je bila nesrazmerna upotreba sile, jer je bilo usmereno i protiv albanskih građana“.

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading