ISTORIJSKA POBEDA SRBA NA KOSOVU Objavljeni rezultati izbora! Kurti u delirijumu!
Alo/ M. J.

 

Od ukupno 38 opština u kojima su se birali lokalni organi vlasti, 17 opština je izabralo gradonačelnike, a drugi krug će biti održan u svim većim opštinama, osim Južne Mitrovice i Peći. 

Pobednik jučerašnjih izbora je Srpska lista, koja je osvojila devet opština od 10 u kojima se takmičila. Druga je Demokratska partija Кosova, koja je na jučerašnjim izborima pobedila bez drugog kruga glasova u Srbici, Južnoj Mitrovici, Uroševcu, Kačaniku i Đeneral Jankoviću. 

Treći je Demokratski savez Kosova, koji je pobedio u Peći i Lipljanu, dok isto toliko opština za sada ima i Alijansa za budućnost Kosova, koja je uspela da osvoji vlast u Suvoj Reci i Dečanima.

Pobednik parlamentarnih izbora 14. februara, Pokret Samoopredeljenje nije uspeo da zadrži nijednu opštinu u kojoj je bio na vlasti.

Prema podacima Centralne izborne komisije, u drugi krug izbora ide 21 opština, među njima sve velike opštine osim Južne Mitrovice i Peći.

U Prištini će se u drugom krugu takmičiti Arben Vitia iz Pokreta Samoopredeljenje i Perparim Rama iz Demokratskog saveza Kosova.

U Podujevu u drugi izborni krug idu kandidat DSK Ekrem Hiseni, koji trenutno ima prednost, dok je drugi Špejtim Bulići iz Pokreta Samoopredeljenje.

U dve opštine koje su se smatrale uporištima DSK, Kosovo Polje i Gnjilane, u konkurenciji će biti i Pokret Samoopredeljenje. 

U Kosovu Polju Burim Beriša iz DSK će se u drugom krugu suočiti sa Enverom Bajcincem iz Pokreta Samoopredeljenje, dok će Aljban Hiseni iz Samoopredeljenja biti u trci u Gnjilanu protiv Lutfija Hazirija iz DSK.

U Vitini u drugi krug takođe idu Pokret Samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova.

Samoopredeljenje nije uspelo da osvoji Prizren u prvom krugu, tako da će se taj pokret u drugom krugu suočiti sa Šaćirom Totajem i Demokratskom partijom Kosova.

DSK će biti u drugom krugu u opštini Junik, u konkurenciji sa Alijansom za budućnost Kosova.

Socijaldemokratska inicijativa nije uspela da osvoji mesto poznato kao njeno uporište, Mališevo. U ovoj opštini NISMA će se u drugom krugu takmičiti sa Demokratskom partijom Kosova.

Ćedron Kastrati iz Socijaldemokratske partije suočiće se sa svojom bivšom strankom, Samoopredeljenjem, u drugom krugu izbora u Kamenici.

Drugi krug će takođe biti održan u Obiliću, Kačaniku, Štimlju, Orahovcu, Đakovici, Dragašu, Istoku, Vučitrnu, Glogovcu i Klokotu.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading