KURTI SPREMA KRVOPROLIĆE NA KIM?! Ulazi u finalnu fazu realizacije svog projekta: Proterivanje Srba
EPA/GEORGI LICOVSKI

 

Ohrabrena podrškom dela međunarodne zajednice, Priština ulazi u poslednju etapu obračuna sa srpskim narodom s Kosmeta koji ne priznaje lažnu državu Kosovo.

Poslednji upad do zuba naoružanih pripadnika ROSU na sever KiM, gde su pucali u goloruk srpski narod, samo je uvertira u ono što se može dogoditi u narednih nekoliko dana. Već tokom vikenda, a posebno u nedelju kada se na Kosmetu održavaju lokalni izbori, moglo bi doći do novih incidenata i upada kosovskih specijalaca. Srpske obaveštajne službe poseduju informacije koje su zabrinjavajuće.

- Aljbin Kurti ulazi u finalnu fazu realizacije svog projekta koji se odnosi na proterivanje Srba sa KIM. Incident od pre nekoliko dana je samo opipavanje pulsa Srbije. Kurti za vikend planira nove nerede i napade. Sve to on sprovodi pod izgovorom da se Priština bori protiv šverca i korupcije. I još nešto, u nedelju se na Kosovu i Metohiji održavaju izbori, Kurti je svestan da u srpskim sredinama nema nikakvu podršku i zato želi da obeshrabri srpski narod i da ih tako pasivizira - kaže za Alo! izvor koji je dobro upoznat s dešavanjima u južnoj srpskoj pokrajni.

KURTI SPREMA KRVOPROLIĆE NA KIM?! Ulazi u finalnu fazu realizacije svog projekta: Proterivanje Srba

EPA/VALDRIN XHEMAJ

 

Premijer privremenih institucija Aljbin Kurti ima veliku podršku pojedinih zapadnih zemalja, pre svih Velike Britanije, čiji su tajni agenti uveliko prisutni u okruženju. Interesi Prištine i Velike Britanije su se poklopili. Prvi žele tzv. Kosovo bez Srba, a ovi drugi rascepkanu i razorenu Srbiju.

Dugogodišnji diplomata Vladislav Jovanović kaže da je sigurno da  Aljbin Kurti ima podršku dela međunarodne zajednice i da on poteze ne povlači sam. Jovanović zato očekuje eskalaciju pritiska na Srbiju i spolja i iznutra.

- Kosovo je, takvo kakvo je, potpuno nemoćno u rukama Amerike. Njima odgovara da se oslabi položaj sadašnje vlasti u Srbiji, a Kosovo im za to služi kao moćan instrument.

KURTI SPREMA KRVOPROLIĆE NA KIM?! Ulazi u finalnu fazu realizacije svog projekta: Proterivanje Srba

Shutterstock/ Moab Republic

 

Da su neke inostrane tajne službe umešane u sve ono što se dešava u južnoj srpskoj pokrajni, smatra i dekan Fakulteta za studije bezbednosti Miroslav Bjegović, koji kaže da je scenario na KiM veoma poznat i da „Britanija ovde ima veliki uticaj.“

- Njihova služba ima popriličan uticaj na destabilizaciju Balkana - kazao je on.

Spreman operativni plan

Direktor policije tzv. Kosova Samedin Mehmeti rekao je da je za dan izbora pripremljen poseban operativni plan rada koji podrazumeva pojačano prisustvo uniformisanih policajaca na ulicama. Kako je kazao, biće angažovano 3.250 policajaca koji će biti zaduženi za obezbeđivanje izbornog materijala. Takođe, u nedelju će u 38 opština na Kosmetu dežurati 80 tužilaca.

Interes Velike Britanije, koja je umešana u napade na srpski narod sa Kosmeta, jeste i da pokaže da EU nije kadra da rešava situaciju na Starom kontinentu. Bivši predsednik Izvršnog veća na KiM Zoran Anđelković smatra da je Londonu iz unutrašnjih i političkih razloga bitno da Balkan bude nestabilan.

- Time London opravdava odluku da napusti EU. Oni svojim građanima pokazuju da je EU nestabilna i da nije moćna da rešava probleme - kazao je on.

Vučić će biti uz Srbe

KURTI SPREMA KRVOPROLIĆE NA KIM?! Ulazi u finalnu fazu realizacije svog projekta: Proterivanje Srba

TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

 

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković kazao je da je Aljbin Kurti naoružane specijalce ROSU poslao na sever KIM jer ništa drugo nije imao da ponudi svojim biračima. On je kazao da se iz saopštenja pojedinih ambasada s KiM može zaključiti da one podržavaju teror i nasilje. Petković je istakao važnost sutrašnjih lokalnih izbora.

- Kandidati Srpske liste imaju podršku države Srbije i predsednika Aleksandra Vučića. Veoma je važno da budemo jedinstveni - kazao je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading