HAOS NA SEVERU KIM DOBRO ISPLANIRAN Šešelj: Ja imam pouzdane informacije da se radi o...
Printscreen
HAOS NA SEVERU KIM DOBRO ISPLANIRAN Šešelj: Ja imam pouzdane informacije da se radi o...

Printscreen/ Novi Standard

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Kurti dobio podršku jedne zemlje koja nije članica Evropske unije, a ako je suditi po mišljenju stručnjaka za bezbednost, definitivno je reč o Velikoj Britaniji, čime se objašnjava dolazak britanskog kraljevskog bataljona, koji je poznat po nasilnom pristupu.

Kontraobaveštajac u penziji Ljuban Karan ističe da nema dileme ko stoji iza akcije na Kosmetu.

- I sam predsednik je rekao da je u pitanju strana sila koja nije deo EU. Ta sila na koju on misli je Velika Britanija. Druga sila su SAD. Nema tu dileme ko stoji iza Kurtijevog ponašanja. Mi nemamo nikakve dokaze za to da dolazak Gurki ima veze s incidentima na KiM, ali je vrlo je verovatno, jer je iznenađujuće da su došli u tolikom broju. Oni uvek idu u kriznim situacijama na krizna područja gde se očekuju sukobi. Uvežbavali su suzbijanje nereda među civilnim stanovništvom baš neposredno pre incidenata. Ima razloga da verujemo da među onim kapuljačama i maskama njihovih navodnih specijalnih jedinica ima i stranaca, a među njima i Gurki - rekao je Karan.

Vulin: Mnogo Srba je moglo biti pobijeno!

HAOS NA SEVERU KIM DOBRO ISPLANIRAN Šešelj: Ja imam pouzdane informacije da se radi o...

TANJUG/ JADRANKA ILIC

 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „položio ispit“ tokom krize na Kosovu i upisao se još jednom u kolektivno sećanje nacije.

- Zaboraviće se mnoge dnevne političke odluke, ali pamtiće se kakvi ste bili na Kosovu. To je istorija. To je ulaz u kolektivno pamćenje i to vam srpski narod neće oprostiti ako niste položili ispit - istakao je on.

Vulin je kazao da je premijer Kosova Aljbin Kurti kukavica i da, za razliku od prethodnih pregovarača Prištine, nema elementarnu odgovornost ni za Albance ni za Srbe.

- Ti specijalci su mogli biti pobijeni. A koliko je Srba moglo biti pobijeno, ni to ga ne zanima - istakao je Vulin.

Kako je objasnio, smišljena je jedna perfidna stvar.

- Pre par dana je smišljena jedna akcija hapšenja terorističke grupe. Vrlo čudna akcija, gde nije preciziran cilj tog navodnog terorizma. To su sumnjive okolnosti i čini se da je sve inscenirano, podmetnuto, sa ciljem da se stvore opravdanja za neku širu akciju širom Kosova. Cilj ove kompletne akcije je bio da se napravi novi egzodus Srba po hrvatskom scenariju. Cilj je da se izazove strah i pokrene bežanje ljudi prema Srbiji - rekao je Karan, i dodao da je reč o velikoj psihološkoj propagandi iz okvira specijalnog rata.

HAOS NA SEVERU KIM DOBRO ISPLANIRAN Šešelj: Ja imam pouzdane informacije da se radi o...

Foto: Printscreen Happy TV

 

Lider srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj je saglasan da je sve urađeno u režiji britanskih diplomata koji su stacionirani u Prištini.

- Ja očekujem da će se takve situacije ponavljati. Oni opipavaju puls Srbije. Srbija je juče dala još odlučniji odgovor i Srbi sa severa KiM su dobili garanciju da ih Srbija neće ostaviti na cedilu - rekao je Vojislav Šešelj.

Šešelj za Alo! kaže da je očigledno da Britanci spremaju veliko zlo na Balkanu, a da Srbi moraju ostati čvrsti i nepokolebljivi.

- Ja imam pouzdane informacije da se radi o Britancima - rekao je lider radikala.

Moskva: Da se obuzdaju razulareni Albanci!

HAOS NA SEVERU KIM DOBRO ISPLANIRAN Šešelj: Ja imam pouzdane informacije da se radi o...

EPA/ MAXIM SHIPENKOV

 

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da Rusija zahteva da snage NATO na Kosovu „obuzdaju radikalne kosovske Albance“.

- Napominjemo da postojeći kontingent NATO ima punu odgovornost za osiguravanje mira i bezbednosti u pokrajini - navodi se između ostalog u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading