SITUACIJA JE ALARMANTNA Priština grupiše specijalne jedinice! Kreću na sever KiM
Alo.rs/M.J.

 

Privremene albanske institucije na Kosovu i Metohiji dovlače interventne policijske jedinice iz Đakovice, Prizrena, Peći i Gnjilana u Prištinu sa ciljem da krenu na sever KiM, nezvanično saznaje Informer!

Prema saznanjima Informera, plan Prištine je da grupiše dovoljno sprecijalaca pod punom ratnom opremom i uputi ih na sever Kosova i Metohije.

Podsetimo, specijalne jedinice takozvane Kosovske policije Rosu raspoređene su jutros na dva administrativna prelaza prelaza sa centralnom Srbijom, Jarinju i Brnjaku.

Pripadnici specijalne jedinice Rosu su jutros stigli na dva prelaza na severu Kosova i Metohije sa oko 20 vozila, od čega više od 10 blindiranih. Nešto kasnije, Srbi sa severa KiM blokirali su puteve ka Jarinju i Brnjaku sa oko 300 automobila.

Zaustavljen saobraćaj

Kako javlja reporter sa Jarinja, veliki broj nezadovoljnih građana okupio se zbog pojačanog prisustva specijalnih jedinica Rosu i najavljenog uspostavljanja reciprociteta, od strane vlasti u Prištini, za saobraćajne tablice sa oznakama Republike Srbije

Oni su zaustavili saobraćaj u obe kolovozne trake, a specijalne jedinice Rosu traže od njih da se raziđu. Na Jarinju je trenutno primetna velika tenzija.

Tim povodom, predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za sutra u 10 časova hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost. 

BONUS VIDEO: Srbi u opasnosti! Oklopna vozila ROSU blokirala sever Kosova

Komentari (0)

Loading