UDARNO Kurti nestao sa Kosova
EPA

 

Kosovski premijer Aljbin Kurti već dve nedelje ne boravi na Kosovu, a posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu u ponedeljak 19. jula, u okviru dijaloga, nije se vratio na Kosovo, prenosi Ljajmi.

Posle razgovora koje je imao u Briselu, premijer Kurti se nije vratio na Kosovo i nije poznato da li je iz Belgije otputovao u neku drugu zemlju.

Kurti je sa Kosova otišao u Grčku 8. jula, gde je prisustvovao okruglom stolu u organizaciji grčke vlade i lista "Ekonomist", a zatim je prisustvovao "Simi" simpozijumu  u Atini. Tokom njegovog boravka u Grčkoj, skoro 2.000 građana opštine Dečani imalo je trovanje, a u opštini je proglašeno vanredno stanje. Uprkos brojnim kritikama, Kurti se nije vratio na Kosovo, već je nastavio put do sledeće destinacije - Francuske.

Sa suprugom i kćerkom, Aljbin Kurti je posetio Filmski festival u Kanu gde je prisustvovao premijeri kosovskog filma "Nema mesta", koji se takmičio za "Zlatnu palmu". Film nije uspeo da osvoji nagradu, a Kurti se uputio u Beligiju.

U Briselu se premijer Kosova u okviru dijaloga Beograda i Prištine sastao sa srpskom delegacijom i predstavnicima Evropske unije, i od tada nema zvaničnih informacija o tome gde boravi.

Ljajmi prenosi da na pitanja koja su poslali kabinetu premijera i portparolu Vlade Kosova redakcija lista još nije dobila odgovor i napominje da je kancelarija Vlade Kosova "hermetički zatvorena za medije", koji imaju priliku da postave pitanja na konferencijama za novinare koje se retko održavaju.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Ljiki

21.07.2021 21:21

Otisao u Brisel sam na sastanak da se posavetuje,kako da Srbi priznaju nezavisnost Kosova.Vratice se on.

Vuk

21.07.2021 21:23

Pojela ga maca, hahahaha, sada će opet Srbi biti krivi, hahaha, cirkus.