KURTIJEVO LUDILO I GENOCID Albanci traže da se Nataša Kandić i Nenad Čanak uključe u pregovore
Alo/ Ilustracija


Tzv. premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti došao je na pregovore u Briselu sa očiglednom namerom da sabotira dijalog Beograda i Prištine, a za to je dobio podršku čak i u delovima opozicije u Srbiji.

Kurti je tokom sastanka optužio Srbiju za tri genocida, od kojih je, kako je rekao prvi bio 1878. godine, a poslednji 1999.

Nije slučajno da je Kurti tokom pregovora pokrenuo baš ovu temu, a nezvanični izvori navode da je inspiracija premijeru lažne države stigla baš iz Beograda.

Nataša Kandić i Nenad Čanak

Glavni ideolozi Kurtijevih teorija zapravo su uzdanice tzv. Druge Srbije i krugodvojkaške građanerske antisrpske ideologije, kao svojevrsnog ustaštva koje neskriveno pod zaštitiom stranaca deluje iz centra Beograda.

Kurti je na pregovore došao sa knjigom Nataše Kandić i čak tražio da se ova ideološka predvodnica antisrpske politike uključi u pregovore.

Kurti je otišao i korak dalje, dajući sebi za pravo da bira ko će biti deo dijaloga Beograda i Prištine, pa je zahtevao da se u pregovore uz Natašu Kandić uključi i Nenad Čanak, jedan od najistaknutijih zagovornika proglašenja Srbije i sprskog naroda za krivce za genocid i ratove na prostorima bivše Jugoslavije.

I sam predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da Kurti ima moćne zaštitinike na zapadu, ali svoje političke istomišljenike, saradnike i pomagače u Srbiji.

Vučić je naveo da je očigledno postojanje agende po kojoj Srbija i srpski naroda treba da budu proglašeni za genocidne i da se to diktira odnekud spolja.

Od Srba prave fašiste

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ocene da su poruke predsednika Pokreta socijalista Aleksandra Vulina slične fašističkim porukama, nisu napadi na Vulina, već na Srbiju i na njega.

Vučić je u Briselu za TV Pink, kazao da ti koji su Vulinove poruke na taj način klasifikovali koriste svaku priliku da u Srbiji pronađu krivca.

- Iako je govorio na stranačkom skupu, iako je rekao da to nije moj stav, iako sam ja rekao da to nije moj stav, svakog puta kažu to je Vučić i to je Srbija jer moraju da pronađu krivca u Srbiji za sve. Ne daju nekome da ima pravo ni da razmišlja - kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, kada oni kažu da je Kosovo nezavisno u BiH, onda oni imaju pravo, ali ako kažete u Srbiji nešto za Republiku Srpsku, onda ste zločinac i nacista.

- To je tako i mi to moramo da razumemo. Zato mi moramo da budemo obazrivi, racionalni, pažljiviji, da čuvamo svoje i da na jasan i nedvosmislen način govorimo šta je naša politika - kazao je Vučić.

Na pitanje da prokomentariše i to što je i ministarka spoljnih poslova BiH tražila da se ogradi od Vulinovih izjava, kao i da je reagovao i Pokret slobodnih građana i mnogi drugi koji su rekli da te poruke podsećaju na poruke fašizma, Vučić kaže da je interesanstno kako lako od Srba prave fašiste.

- Nisam saglasan sa tim porukama, samo što mi nije jasno kako tako lako od Srba prave fašiste, a od svih drugih i od ovih koji danas govore o genocidima koje je izvršila Srbija, prave prijatelje - kaže on.

Ukazao je na to da su podržavali premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija i zalagali se za njega.

- Pričali su kako je to spasilac za Kosovo, za Srbiju, spasilac za sve, ti isti koji danas pričaju o srpskom fašizmu zato što je neko izneo svoj politički stav - kazao je predsednik.
 

Komentari (9)

Loading
Sladjan

19.07.2021 20:34

Dajte I'm seselja da pregovara!!!!!!

Maja

19.07.2021 20:45

Uzas! Kurti ne prestaje s glupostima! Ovo je sramota!

Noki

19.07.2021 22:43

Samo Seselja povedite na pregovore. Bio bi Kurti manji od makovog zrna. A Natasu Kandic i Nenada Canka proglasiti za dozivotne drzavne neprijatelje i da im se uskrate sva prava kao izdajnika Srbije.

Ivana

20.07.2021 00:05

Srbija nikada neće priznati nezavisnost, hvala predsedniku Vučiću na svemu što činite za našu državu i njene građane.

Dragan

20.07.2021 03:21

Kada je albancima odgovaralo onda srbiji nije odgovaralo i obrnuto i tako u Krug.

Nesa

20.07.2021 06:10

Dajte Lavrova , uključite u pregovore.Kurti nece doci Malo da se igramo.

sasa

20.07.2021 08:35

Bice tesko sa Kurtijem izaci na kraj,zesci je manipulator

Mile Jagodinac

07.09.2021 16:36

Svi koji rade protiv Srbije treba zabraniti ulazak u Srbiju