"ORLOVIMA" PRAVO BOGATSTVO Evo koliko su fudbaleri Srbije zaradili u Kataru
Tanjug/Ap

Fubalska reprezentacija Srbije završila je učešće na Svetskom prvenstvu već u grupnoj fazi. "Orlovi" su sa jednim bodom zauzeli poslednje mesto u grupi, pa su, pre nego što su planirali, morali put Beograda. 

Ipak, i pored rezultatskog neuspeha, zarađen je veliki novac.

Nagradni fond za šampionat planete je tako osmišljen, da su naši reprezentativci, a i sve druge ekipe-učesnice, mogli da računaju na sigurnih 8,5 miliona evra.

Toliko, naime, FIFA daje svakoj selekciji koja Svetsko prvenstvo završi do 17. do 32. mesta, odnosno ne prođe grupnu fazu.

Dakle, čak i u slučaju da se dese tri poraza - svakoj reprezentaciji pripada pomenuta ogromna sumu novca.

Alo!/Marko Metlaš

 

 

"Orlovi" nisu doživeli tri poraza, ali jesu ispali i zato će zaraditi pomenutu sumu.

Oni koji su prebrodili svoje grupe, umesto 8,5 miliona evra, mogu da računaju na nagradu od 12,5 miliona.

I... To se odnosi na timove koji odmah ispadnu na startu nokaut faze, odnosno "Katar 2022" završe na nekoj od 9. do 16. pozicije.

Ko, međutim, posle grupe prebrodi i osminu finala, pa izgubi tek u četvrtfinalu, zaradiće umesto 12,5 čak 16 miliona evra.

Polufinalisti mogu da se nadaju značajno većim nagradama.

Na ovom Svetskom prvenstvu, kao i na svim prethodnim osim na onom prvom, u Montevideu, kada ekipa Kraljevine Jugoslavije i Sjedinjene Američke Države nisu odlučivale posebnom utakmicom o tome ko zauzima treće mesto, igraće se posle polufinala ne samo finale, već i meč za treće mesto.

I, ko na kraju bude četvrti u Kataru, zaradiće 24 miliona evra, a "bronzani" tim - 26.

Poraženog finalistu čeka uteha u vidu 29 miliona evra, a čak 40 miliona evra dobiće reprezentacija koja osvoji ovogodišnje Svetsko prvenstvo u fudbalu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading