"ORLOVI", RAŠIRITE TA KRILA! Vreme je za Novakovski ritern u rašlje Švajcaraca
Printscreen

Švajcarska servira za pobedu, Srbija mora da napravi brejk kako bi se plasirala u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru!

Pre početka Mundijala vladala je tolika euforija da su gotvo svi u državi videli našu reprezentaciju na krovu sveta. Usledilo je prizemljenje posle poraza od Brazila (2:0), da bi potom Piksijeve "orlove" nakon remija sa Kamerunom, veći deo nacije otpisao. Ali, ništa novo, to je prosto deo našeg mentaliteta. Jedan dan ste najbolji na svetu, a već sutradan vam govore kako nemate pojma.

Tanjug/Ap

 

 

Međutim i pre početka prvenstva govorilo se kako Srbija mora da pobedi Švajcarsku ako želi da prođe grupu. Zar nismo sad upravo u takvoj situaciji? Pobeda nas vodi među 16 najboljih, pod uslovom da Kamerun ne napravi čudo i savlada Brazil.

Kapiten "orlova" Dušan Tadić na konferenciji za medije je izjavio kako bi pre turnira oberučke prihvatio da prolaz dalje zavisi od utakmice sa Švajcarcima.

Pravili su fudbaleri Srbije mnogo grešaka na mečevima protiv Brazila i Kameruna, srljali u propast. Ali, sve to sada pada u vodu i sudbina se rešava u 90 i kusur minuta protiv "sajdžija". Nije bitno šta je bilo, nevažna je statistika, zanemarljiva je i lepota u igri, važno je samo pronaći način da se dođe do pobede.

Tanjug/Ap

 

 

Uostalom, najbolji srpski sportista svih vremena Novak Đoković je najvažnije pobede u karijeri ostvario protiv Rodžera Federera kada je bio na ivici provalije i suočavao se sa meč loptama (polufinala US opena 2010. i 2011., kao i finale Vimblodna 2019. godine).

Gotovo svi su ga tada otpisivali i govorili kako nema šanse da se vrati. A, Novak, Novak je verovao i čekao svoju šansu. Pokazao da je najbolji kada je najteže i izveo antologijske udarce kada se borio za "goli život". Đokovićevi ritetrni i forhend pasing šot pogađali su pravo u srce velikog Federera i bacali ga na kolena. To su udarci koji ostaju za sve vremena.

AP Photo/Alastair Grant

 

 

Zašto onda neko od naših fudbalera ne bi uradio nešto slično? Zbog čega da ne verujemo da će Aleksandar Mitrović, Dušan Tadić, Sergej Milinković-Savić ili neko drugi pogoditi pravo u rašlje Švajcaraca i Srbiji doneti jednu od najvećih pobeda u istoriji?

Pokazali su nam ti momci da i te kako znaju da igraju, da poseduju pobednički mentalitet. Ista ova ekipa pre samo godinu dana srušila je moćni Portugal usred Lisabona i to golom Mitrovića u 90. minutu koji nas je odveo u Katar.

Još izabranici Dragana Stojkovića Piksija nisu pokazali šta znaju, nekako kao da su još uvek u gnezdu. Krajnje je vreme da "orlovi" rašire krila i polete!

Kad, ako ne sad, protiv koga ako ne protiv njih?

Utakmica izeđu Srbije i Švajcarske igra se u petak od 20 časova. Pobeda nas vodi u osminu finala, a posle je sve moguće!

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading