MILJENIK "GROBARA" NAJAVLJUJE POVRATAK U HUMSKU Nekadašnji vezista Partizana za "Alo!": Voleo bih da Srbija i Brazil prođu dalje, Beograd je od mene napravio boljeg čoveka
EPA

 

Svetsko prvenstvu u fudbalu je sve bliže, a mundijalska groznica polako hvata čitavu planetu. Katar će od 20. novembra do 18. decembra biti centar sportskih zbivanja.

Među selekcijama koje će pokušati da osvoje čuvenu "Boginju" našla se i reprezentacija Srbije koja će u grupnoj fazi igrati protiv Brazila, Švajcarske i Kameruna.

Dobro poznat protivnik "orlova" zaslužuje i dobro poznatog sagovornika. Nekadašnji ljubimac navijača Partizana, Brazilac Žuka, govorio je za "Alo!" o njegovim očekivanjima pred duel "selesaa" i "orlova", kao i povratku u Humsku.

MILJENIK

EPA

 

Žuka je odmah po okončanju igračke karijere odlučio koji će mu biti naredni korak. Kada je 2014. završio sa igranjem fudbala, okrenuo se trenerskom poslu. Trenutno je pomoćnik čuvenom Luću Gonzalesu u ekipi Seare.

- Završio sam igračku karijeru pre osam godina i tada sam odlučio da želim da postanem trener. Najbolja odluka je bila da počnem iz nižih liga i mogu slobodno reći da sam trenutno mnogo bolji nego što sam bio na početku. Sada sam u Seari, ali se nadam da ću nastaviti da prikupljam znanje i iskustvo kako bih što bolje radio svoj novi posao.

MILJENIK

Profimedia

 

Njegova rodna zemlja ukrstiće koplja sa Srbijom 24. novembra u Kataru. Žuka bi najsrećniji bio podelom bodova.

- Teško pitanje, zaista. Nadam se da će biti neizvesna utakmica, a ako moram da kažem ishod... verujem u remi. Voleo bih da obe reprezentacije prođu grupnu fazu i pokažu šta znaju.

 

 

Kako i sam kaže, veruje da će četa Dragana Stojkovića Piksija zasijati u Kataru, pre svega, zbog odlične forme pred start turnira.

- Nema potrebe trošiti reči na selekciju Dragana Stojkovića. Srbija ima odlične igrače na svim pozicijama i mislim da dolaze u Katar u idealnom trenutku. Veliki broj reprezentativaca je u odličnoj formi što bi trebalo da se odrazi na utakmice na Mundijalu. Nadam se da će imati jedan sjajan turnir.

 

 

Pomen Partizana svakako da budi lepe uspomene. Žuka je u crno-belom dresu proveo dve godine i osvojio dve duple krune, a ne treba trošiti reči na to da je postao miljenik "grobara".

- Godine koje sam proveo u Srbiji su jedne od najlepših u mojoj karijeri. Sarađivao sam sa sjajnim ljudima koji su se međusobno pomagali i naterali jedni druge da budu bolji u svakom pogledu. Beograd je napravio boljeg čoveka od mene. Mogu samo da se zahvalim Partizanu i navijačima što su me lepo primili i sjajno se ophodili prema meni. Kad god stignem gledam utakmice crno-belih, naročito kada igraju protiv Crvene zvezde.

Žuka trener Partizana? - Zašto da ne?

 

 

Otkrio nam je nekadašnji vezista Deportiva iz La Korunje da bi voleo jednog dana da bude trener Partizana.

- Ha-ha-ha... Možda nekad, zašto da ne. Ako tokom trenerske karijere zaslužim da budem na klupi takvog kluba, ne bih imao ništa protiv. Još uvek sam na početku, ne žurim nigde, ali ako se to desi biće mi velika čast i zadovoljstvo da se vratim u Partizan. Bio bih neizmerno srećan.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading