POČELO SUĐENJE DARKU ŠARIĆU U SPECIJALNOM SUDU Konstatovano da Stanojković nije tu, pa napravljena pauza!
Foto: Alo.rs

U Specijalnom sudu u Beogradu oko 10 časova počelo je suđenje Darku Šariću i njegovim saradnicima, zbog optužbi za pranje novca, za koji se veruje da je stečen krijumčarenjem kokaina.

Na samom početku, nakon prozivke optuženih i njihovih advokata, sud je konstatovao je da optuženi Bojan Stanojković odsutan, te da je za njim je raspisana poternica 19. aprila, pet dana nakon što je Šarić ponovo uhapšen zbog sumnje da je organizovao drugu kriminlanu grupu.

Sud je nakon toga odredio pauzu.

Stanojković je obuhvaćen i novom optužnicom koju je Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo protiv Darka Šarića i još 14 pripadnika njegove nove organizovane kriminalne grupe, kojom se terete za teško ubistvo, drogu, oružje, izazivanje opšte opasnosti, zloupotrebu službenog položaja i planiranje teškog ubistva svedoka saradnika Nebojše Joksovića.

Šariću i ostalima u ovom postupku suđenje se ponavlja po nalogu Apelacionog suda u Beogradu, koji je 4. avgusta ukinuo prvostepenu presudu kojom je Šarić bio osuđen na devet godina zatvora.

Pored Šarića presuda je ukinuta i ostalim osuđenima u ovom postupku, dok je sud potvrdio deo presude u oslobađajućem delu u odnosu na Dubravku Štrbac i Nemanju Krstajića.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (0)

Loading