RACIĆ I BABIĆ POGINULI NAKON JEZIVE SAOBRAĆAJKE U CENTRU GRADA Drogiran i pijan napravio karambol na Zvezdari pre 10 godina
Foto: ALO/Nenad Vujanović

Nesreća se dogodila 3. marta 2013. godine oko 22.30 sati u beogradskoj Ulici Dimitrija Tucovića na Zvezdari.

- Poginuli Miloš bio je za volanom "pežoa" i kretao se desnom trakom, dok je Miroslav upravljao "reno meganom" vozeći levom trakom u smeru ka Cvijićevoj ulici. U jednom trenutku, kako se pretpostavlja, "pežo" je skrenuo u levu traku, posle čega su oba automobila iz za sada nepoznatog razloga izgubila kontrolu nad vozilima - podseća izvor iz istrage i dodaje:

- Oba vozila su se prevrnula i preko razdelnog ostrva direktno naletela na auto "fijat pandu" koji se kretao u suprotnom smeru. Od siline udarca "pežo" se nakon sudara zakucao u veliki metalni stub ulične rasvete.

Kako su mediji tada preneli, vozači automobila u nesreći su zadobili strahovite povrede.

- Vatrogasci su morali da seku automobil kako bi izvukli putnike. Scene su bile jezive, delovi automobila bili su razbacani svuda po putu. Krvi je bilo na sve strane, a vozačima "pežoa" i "reno megana" nije bilo spasa - kaže izvor istrage i dodaje:

- Sa poginulim babićem u kolima je bila i devojka koja je tom prilikom povređena. Vozač "fijat pande" u koji su se zakucali tom prilikom je lakše povređen.

Jezive scene sudara tada su šokirale sve očevice koju su se u trenutku nesreće zatekli u Ulici Dimitrija Tucovića na Zvezdari, a porodica poginulog Miloša ubrzo je došla na mesto nesreće.

- Miloš je nastradao nedaleko od kuće, a njegova porodica ubrzo je došla na mesto nesreće. U čudu i neverici su dozivali poginulog, a nekom od članova njegove porodice tada je pozlilo pa je morala da interveniše Hitna pomoć - kaže sagovornik i dodaje da je istraga utvrdila da je bokser kriv za stravičnu nesreću.

Kamion udario pešaka, čovek poginuo na licu mesta! - Alo.rs

- Racić je kako su pokazale detaljne analize u trenutku nesreće bio pod dejstvom alkohola i nedozvoljenih supstanci.

Povodom decenije od tragedije, porodica Miloša Racića priredila je pomen u subotu na Novom groblju.

- Dana 3. marta navršava se deset godina od gubitka obožavanog i nikada prežaljenog sina i brata Miloša. Pomen ćemo održati u subotu, 25. febrara na Novom Groblju. Jedini naš, šta zna želja šta je nemoguće - a čitulju je potpisala njegova porodica.

Požar u Žila Verna: Nadležne ekipe su na terenu - Alo.rs

Inače, kako su mediji tada izveštavali, poginuli Racić se bavio fudbalom, a završio je i Univerzitet u Filadelfiji. Tada je na sajtu Fudbalski trening DIF objavljena biografija Miloša Racića. Kako se navodi, Racić je završio Univerzitet u Filadelfiji, za koji je igrao i fudbal, a fudbalsko obrazovanje sticao je u omladinskoj školi OFK Beograda.

Povređeni iz "fijat pande"

Osećao sam se kao da sanjam i kao da sam u nekom filmu

U nesreći na Zvezdari tada je povređen Milan A. koji je bio za volanom "fijat pande". On je tada za medije ispričao da je prizor nakon udesa bio tako stravičan da nije mogao da dođe sebi.

- Slike stravičnog sudara u kojem su dvojica mladića poginula i dalje su mi pred očima! Taj prizor nikada neću zaboraviti... Dva mlada života su uništena, dve porodice zavijene u crno... - rekao je tada Milan A. i dodao:

- Sećam se da sam vozio ka Gradskoj bolnici i da sam iznenada začuo strahovit prasak! U prvom trenutku nisam znao šta me je snašlo. Moja "panda" je od siline udarca počela da se okreće na ulici i na kraju se zakucala u parkirani "audi". Jedva sam izašao iz vozila, morao sam da se penjem na haubu "audija".

Milan A. je tada naveo i da se osećao kao da je u nekom filmu.

- Osećao sam se kao da se to ne dešava meni, kao da sanjam, kao da sam u nekom filmu. Srča je bila na sve strane, otpali točkovi i smrskana vozila - rekao je tada on i dodao da je povređena devojka iz "reno megana" vrištala i dozivala pomoć.

U svojoj ispovesti za medije Milan A. je naveo da Raciću nije bilo spasa, dok su Babića lekari pokušali da reanimiraju, ali nažalost bezuspešno.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading