VELIKI POŽAR U LESKOVCU Zapalila se deponija u najvećoj tranzitnoj ulici(FOTO)
Tomislav Stevanović

Iako lokalna samouprava grada Leskovca svake godine ulaže značajna materijalna sredstva radi otklanjanja divljih deponija i smetlišta to joj sve teže polazi za rukom. U gradu koje ovih dana pritiska velika vrućina sve više neodgovornih žitelja,poosebno u južnom delu Leskovca, koji svoje smeće,bio otpad i drugi čvrtsti komunalni i animalni otpad ne odlaže tamo gde treba u kontejnere već ih smešta duž vodotokova reka: Jablanice,Veternice,Vučjanke i Južne Morave. Neretko oni svoj prljavi teret istovaruju,gde stignu, u samim naseljima.

Tako je tokom večeri u utorak o3.avgusta,tekuće godine, došlo do velikog požara smetlišta u krugu bivšeg društvenog preduzeća „Betonjerka“ u Leskovcu.

Na veoma prometnoj i tranzitnoj ulici Solunskih ratnika ,u okviru leskovačkog naselja „Slavko Zlatanović“ nakratko nastao je opšti haos u saobraćaju izazvan požarom i gustim crnim dimom.

Tomislav Stevanović

 

 

Leskovački vatrogasci su se vrlo brzo našli na licu mesta uhvaćeni u koštac sa vatrenom stihijom,koja je do ponoći lokalizovana. Brojne Leskovčane iz ovog leskovačkog radničkog naselja okupirala je neverica da je tu došlo do najverovatnije namerno izuazvanog požara,a u toku ove godine na ovoj lokaciji drugi put za redom uz verovatno neznaje ili nedovoljno angažovanje nadležne gradske inspekcije.

Tomislav Stevanović

 

 

Leskovačko naselje „Slavko Zlatanović“,sa većinom romskim življem, okupirano je brojnim infrastrukturnim problemima. Taj deo naselja se nekontrolisano i bez ikakvih urbanističkih uslova širi,sve na račun voćnjaka i plodnih oranica druge klase.

„Savet mesne zajednice Veternica u Leskovcu u čijoj nadležnosti spada i ovo naselje u više navrata uz pomoć lokalne samouprave je pokušao da reši problem divljih deponija i smetlišta,posebno ono najveće preko puta „Romske crkve u šatoru“,ali bez uspeha. Tokom ove godine zabeležena je i pojava zmija kao i većeg broja pasa i mačaka lutalica na ovoj deponiji, koja često zalazi do sredine kolovoza istoimene ulice“, saznajemo nezvanično u ovoj najvećoj gradskoj mesnoj zajednici. Nezvanično saznajemo i da su „divlji“ sakupljači sekundarnih sirovina namerno zapalili u „Betonjerki“ stare traktorske gume i električne kablove a radi izvlačenja žice koje kasnije za sitnu paru prodaju u obližnji otpadima kao sekundarnu sirovinu. Jedan od penzionera koji se tu zatekao i svakodnevno prolazi do svog vinograda na Rudarskoj kosi ističe da se i na kraju ulice „Slavka Zlatanovića“ u pravcu naselja Rudare vrlo često spaljuje ovaj otpad radi pribavljanja sekundarnih sirovina,i da se tu podižu romski objekti,ko pečurke posle kiše, mimo svih zakona i bez ikakvog uvida u to nadležne gradske inspekcije.

Komentari (0)

Loading