VELIKI POŽAR U LESKOVCU Zapalila se deponija u najvećoj tranzitnoj ulici(FOTO)
Tomislav Stevanović

Iako lokalna samouprava grada Leskovca svake godine ulaže značajna materijalna sredstva radi otklanjanja divljih deponija i smetlišta to joj sve teže polazi za rukom. U gradu koje ovih dana pritiska velika vrućina sve više neodgovornih žitelja,poosebno u južnom delu Leskovca, koji svoje smeće,bio otpad i drugi čvrtsti komunalni i animalni otpad ne odlaže tamo gde treba u kontejnere već ih smešta duž vodotokova reka: Jablanice,Veternice,Vučjanke i Južne Morave. Neretko oni svoj prljavi teret istovaruju,gde stignu, u samim naseljima.

Tako je tokom večeri u utorak o3.avgusta,tekuće godine, došlo do velikog požara smetlišta u krugu bivšeg društvenog preduzeća „Betonjerka“ u Leskovcu.

Na veoma prometnoj i tranzitnoj ulici Solunskih ratnika ,u okviru leskovačkog naselja „Slavko Zlatanović“ nakratko nastao je opšti haos u saobraćaju izazvan požarom i gustim crnim dimom.

VELIKI POŽAR U LESKOVCU Zapalila se deponija u najvećoj tranzitnoj ulici(FOTO)

Tomislav Stevanović

 

 

Leskovački vatrogasci su se vrlo brzo našli na licu mesta uhvaćeni u koštac sa vatrenom stihijom,koja je do ponoći lokalizovana. Brojne Leskovčane iz ovog leskovačkog radničkog naselja okupirala je neverica da je tu došlo do najverovatnije namerno izuazvanog požara,a u toku ove godine na ovoj lokaciji drugi put za redom uz verovatno neznaje ili nedovoljno angažovanje nadležne gradske inspekcije.

VELIKI POŽAR U LESKOVCU Zapalila se deponija u najvećoj tranzitnoj ulici(FOTO)

Tomislav Stevanović

 

 

Leskovačko naselje „Slavko Zlatanović“,sa većinom romskim življem, okupirano je brojnim infrastrukturnim problemima. Taj deo naselja se nekontrolisano i bez ikakvih urbanističkih uslova širi,sve na račun voćnjaka i plodnih oranica druge klase.

„Savet mesne zajednice Veternica u Leskovcu u čijoj nadležnosti spada i ovo naselje u više navrata uz pomoć lokalne samouprave je pokušao da reši problem divljih deponija i smetlišta,posebno ono najveće preko puta „Romske crkve u šatoru“,ali bez uspeha. Tokom ove godine zabeležena je i pojava zmija kao i većeg broja pasa i mačaka lutalica na ovoj deponiji, koja često zalazi do sredine kolovoza istoimene ulice“, saznajemo nezvanično u ovoj najvećoj gradskoj mesnoj zajednici. Nezvanično saznajemo i da su „divlji“ sakupljači sekundarnih sirovina namerno zapalili u „Betonjerki“ stare traktorske gume i električne kablove a radi izvlačenja žice koje kasnije za sitnu paru prodaju u obližnji otpadima kao sekundarnu sirovinu. Jedan od penzionera koji se tu zatekao i svakodnevno prolazi do svog vinograda na Rudarskoj kosi ističe da se i na kraju ulice „Slavka Zlatanovića“ u pravcu naselja Rudare vrlo često spaljuje ovaj otpad radi pribavljanja sekundarnih sirovina,i da se tu podižu romski objekti,ko pečurke posle kiše, mimo svih zakona i bez ikakvog uvida u to nadležne gradske inspekcije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading