Velko Belivuk
Foto: Alo/Foto: Alo

Posle uvodnih izlaganja u kojima je više branilaca tražilo da se pred novom sudijom i njenim većem ispita Ilija S. i da se ponovo obavi njegovo psihijatrijsko veštačenje, a ukoliko bude trebalo i suočavanje sa njim, tužioci su se izjasnili da se protive tim predlozima. 

Naveli su da je svedok oštećeni teško podneo da svedoči pred onima koji su ga mučili i da mu je pozlilo zbog stresa. 

Nemanja Srzentić, advokat optuženog Alekse Šejića, je istakao da je oštećeni Ilija ispričao stvar koja se "kosi sa zdravim razumom". 

- Navodi se da je Ilija S. bio vezan lisicama. Sam je rekao da je skinuo trenerku i  da je nad njim izvršena navodna obljuba i to dok je ležao na leđima. Evo životno i logički to nije izvodljivo. Ne znam kako je moguće da dva muškarca opšte dok su okrenuti licem jedan prema drugom" - rekao je branilac momka optuženog za silovanje muškarca u skrivenoj prostoriji na stadionu FK "Partizan".

Odbrana je tražila da se ukine pritvor ili da se on zameni blažom merom za Milovana Tadića, Vladimira Greka, Aleksandra Vučeljića i Aleksu Šejića. 

Tužilaštvo se nije složilo da im se olakša položaj jer po njihovim navodima postoje i dalje razlozi zbog kojih im je zatvorski pritvor određen i produžavan sve do sada od hapšenja u februaru 2021. 

Veće je posle većanja van sudnice odlučilo da predloge odbaci, te iza rešetaka ostaje njih 18, do daljnjeg. 

Podsetimo, od 30 okrivljenih u ovom slučaju, njih 12 se već brani sa slobode - Slađana Sekulić i njen suprug Vlade Georgijev, Aleksa Stošić, Boris Karapandžić, Miloš Lukić Selak, Mijat Simeunović, Nikola Stefanović, Nemanja Lakićević, Filip Ivanovski, Aleksa Dunjić, Vojislav Đorđević i Vladimir Dimitrijević.

Suđenje se nastavlja 9, 10. i 12. jula.

(Republika)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading