Hrvatska policija
Foto: EPA/EPA

Jednomesečni pritvor određen je 58-godišnjem državljaninu Srbije kod koga je na graničnom prelazu Principovac kod Iloka pronađeno 627.300 komada raznih psihoaktivnih tableta, saopštila je danas vukovarsko-sremska policija.

U nedelju oko 5.30 sati, na ulazu u Republiku Hrvatsku na graničnom prelazu Principovac, carinski službenici su, u saradnji sa policijom, prilikom redovne granične kontrole teretnog i priključnog vozila mađarskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 58-godišnji državljanin Srbije pronašli droge koje se nalaze na Listi opojnih droga, psihoaktivne supstance i biljke od kojih se mogu dobiti droge i supstance koje se mogu koristiti za proizvodnju droga.

U saopštenju se navodi i da je protiv 58-godišnjaka sprovedena krivična istraga zbog sumnje na neovlašćenu proizvodnju i promet droge.

Osumnjičenom određen pritvor

Po obavljenom kriminalističkom istraživanju, policijski službenici su osumnjičenog uz krivičnu prijavu predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a istražni sudija Županijskog suda u Vukovaru odredio mu je jednomesečni istražni zatvor.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading