Uroš Blažič
Foto: Alo/Foto: Vladimir Marković

U Višem sudu u Kragujevcu održan je glavni pretres u krivičnom predmetu protiv Gorana Gavrilovića (50) i Borisa Gavrilovića (20), bliskih rođaka Uroša Blažića, kome se sudi za masovno ubistvo u Duboni i Malom Orašju.

Ocu i sinu sudi se zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršlilaštvu.

Pre njega, lisice na ruke su stavljene njegovom ocu, odnosno ujaku osumnjičenog Blažića - Goranu Gavriloviću (50).

Ujak Blažića uhapšen je u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje se odnose na poreklo oružja kojim je Blažić ubio osmoro ljudi, a veći broj ranio u selima Dubona i Malo Orašje.

uroš blažić

Alo.rs/Vladmir Marković

 

Goran Gavrilović je uhapšen nakon zajedničkog rada Višeg javnog tužilaštva u Smederevu i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije.

Borisu Gavriloviću su lisice na ruke stavljene u cilju utvrđivanja i razjašnjavanja svih okolnosti koje se odnose na poreklo oružja, municije i eksplozivnih sredstava koje je okrivljeni Uroš Blažić koristio prilikom izvršenja krivičnih dela koja mu se stavlja na teret, odnosno koje je pronađeno prilikom pretresa objekta koje su koristili okrivljena lica.

Uhapšen je nakon zajedničkog rada Višeg javnog tužilaštva u Smederevu i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala.

Uroš Blažić suđenje

Vladimir Marković

 

Podsetimo, roditelji žrtava masakra u Mladenovcu nasrnuli su na masovnog ubicu Uroša Blažića čim je uveden u sudnicu nakon čega je ubica Uroš Blažić momentalno izveden iz sudnice.

Majka brata i sestre jedne od prvih žrtava masakra Uroša Blažića opisala je šta se dešavalo u sudnici kada su uveli ubicu.

Nakon što su ga roditelji napali, Blažić je sekund kasnije izveden iz sudnice. On i sudski stražari su trčali dalje od sudnice.

Na nogama i rukama Uroš Blažić je imao lisice.

BONUS VIDEO 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading