Uroš Blažič
Foto: Alo/Foto: Vladimir Marković

Užas! Baba monstruma Uroša Blažića (21) iz Dubone, koji je u krvavom masakru u mladenovačkim selima ubio devetoro mladih, otkriva za Alo! da je ovaj zločinac u svom monstruoznom pohodu u Malom Orašju hicima iz puške presudio čak i svom rođaku!

Kako je Blažićeva baka od strica ispričala za Alo!, rane na duši porodicama ubijenih nikada neće zarasti. Ona je opisala i kako je protekao incident na pripremnom ročištu Urošu Blažiću i njegovom ocu, što je njoj ispričala porodica jednog od ubijenih mladića (ime poznato redakciji) u krvavom masakru.

- Rekli su mi da je bilo previše mučno u sudnici. Niko od članove porodica nije mogao da u sebi zadrži taj bol, morali su da ga iskažu. Tada su prvi put od tog nesrećnog dana videli Uroša, koji im je pobio decu. Svaki čovek bi tako reagovao. Moj sestrić i njegova žena su bili na suđenju, njima je ubio sina. Mi smo familija s Blažićima, drugo koleno. Kažu da je, kad su ga uveli u sudnicu, nastao pravi metež jer je svim roditeljima ubijenih pao mrak na oči i poleteli su ka njemu. Neki su preskakali stolove, gurali klupe, bio je to opšti haos - priča za Alo! baba Uroša Blažića.

Blažićeva baba od strica kaže da još nije poznato da li će suđenje biti u Beogradu u Specijalnom sudu, jer roditeljima iz suda niko nije dostavio zvaničnu odluku.

- Kažu da neće biti više suđenje u Smederevu nego u Beogradu. Svakako će oni njima to poslati napismeno. Pričaju da je bezbednije tamo, svi hoćemo samo jedno, a to je doživotna kazna za njih dvojicu. To je ono što bi bar malo umirilo roditelje i dalo im neki spokoj - objašnjava baba za Alo!.

Kako kaže naš izvor, u slučaju Blažića svima bode oči na koji način se porodica ubice ophodi prema žrtvama.

- Nekada su se porodice stidele svog člana čak i ako se radilo o sitnom lopovu, a prosto je zbunjujuće da se danas porodice iz kojih je njihov najbliži izvršio teško krivično pridružuju njemu i daju mu podršku. Sramotno je da ne pokazuju kajanje, žaljenje, stid, ali nema ni javnog izvinjenja, koje bi bilo izvesna pomoć u ovom slučaju - kaže izvor za Alo!.

U četvrtak Uroš Blažić i njegov otac trebalo je da se kratko izjasne o krivici, a kako dodaje naš izvor, to su dve reči.

- Na pripremnom ročištu se izjašnjava kratko, ustaneš i kažeš „kriv sam“ ili „nisam kriv“. Nakon toga kada se zakaže suđenje na njemu bude više učesnika. Pozove se i Uroševa bliža familija jer su oni u neku ruku i svedoci, a ne oštećeni - objasnio je naš izvor za Alo!.

Vrištanje, plač, panika i bežanje optuženih! Tako je u četvrtak proteklo pripremno ročište za ubistvo u mladenovačkim selima. Sve je trajalo svega osam sekundi! Očajni roditelji žrtava nasrnuli su na Blažića čim ga je dovela straža, zbog čega su nastali opšti metež i drama u zgradi suda u Smederevu! Policija je jedva izvukla Blažiće iz sudnice, koji su trčećim koracima i okruženi stražarima bežali niz hodnik!

Krvnik je u sudnicu zakoračio s lancima na nogama i lisicama na rukama, a za njim je išao njegov otac. Monstrum je bio u crnom džemperu preko kojeg je bio pancir, a nosio je svetloplave farmerke i crne patike. Oko gležnjeva bili su mu vezani lanci. Sve vreme dok su ga sprovodili stražari gledao je u pod kako bi izbegao fotoreportere koji su ga fotografisali. Radiša Blažić, otac optuženog, za njim išao je pognut, bradu je povio gotovo skroz na grudi. On je bio u košulji preko koje je takođe bio pancir i na sebi je imao tamne pantalone.

Zbog incidenta, pripremno ročište je prekinuto gotovo pre nego što je i počelo.

Čeka se naredni termin za suđenje

Viši sud u Smederevu oglasio se saopštenjem nakon incidenta koji se u četvrtak dogodio na suđenju okrivljenom Urošu Blažiću (22).

- Pripremno ročište u predmetu Višeg suda u Smederevu protiv optuženog Uroša Blažića iz Mladenovca zbog krivičnog dela teško ubistvo, zakazano za 23. maj 2024. godine, prekinuto je pre samog početka zbog incidenta koji se dogodio u trenutku kada su optužene stražari Okružnog zatvora u Smederevu uveli u sudnicu. Adekvatnim reagovanjem stražara Okružnog zatvora u Smederevu i pravosudne straže Višeg suda u Smederevu sprečene su teže posledice. Datum održavanja narednog ročišta biće naknadno određen - piše u saopštenju nadležnog smederevskog suda.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading