uroš blažić
Foto: Alo/Alo.rs/Vladmir Marković

Sud u Beogradu u kojem će se održavati ročišta masovnom ubici do sada je bio namenjen za suđenja pripadnicima ozloglašenih kriminalnih klanova, a već u junu na klupi koja je do sada bila predviđena za kriminalce poput Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Zemunski klan, Darka Šarića, sedeće jedan od najvećih masovnih ubica - Uroš Blažić, ali i njegov otac Radiša.

Glavni pretres za masovno ubistvo koje je izvršio Uroš Blažić je izmešten iz Smedereva u Beograd.

Roditelji i drugi članovi porodice ubijenih, ranjeni, njihovi članovi porodica burno su reagovali čim su se vrata sudnice otvorila kako bi komandiri zatvora u Smederevu uveli ubicu i njegovog oca na suđenje.

Uroš Blažić suđenje

Vladimir Marković

 

 

Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu, poznatiji kao Specijalni sud u junu će postati ključna zgrada za ovaj proces, a zgrada će biti pod jakim merama obezbeđenja - Žandarmerija će čuvati zgradu, veliki broj sudske straže biće raspoređen u sudnici, a ono što je najspecifičnije u odnosu na ostale sudove u Srbiji - okrivljeni će biti smešteni u poseban stakleni boks - odvojeni od ostatka sudnice.

Posebna prostorija, sva u staklu, namenjena je za okrivljene. Sa desne strane, odmah do vrata kroz koje sprovode okrivljene, stoje tri stražara, a na klupama kojih ima više sedeće Uroš Blažić i njegov otac Radiša. Njih će razdvajati najmanje dvojica stražara, koji će takođe paziti da ne dođe do incidenata.

uroš blažić

Foto: Vladimir Marković

 

Do govornice se dolazi u pratnji čak šest stražara

U staklenoj prostoriji stoje zvučnici, kroz koje se čuju reči branioca kako okrivljenih, tako i advokata oštećenih, tužilac, sudija... U sudnici postoje tri kamere koje prate celo suđenje i prenose ga putem ekrana koji su okačeni jedan sa desne, drugi sa leve strane. Iz staklene prostorije se izlazi kroz vrata koja čuva stražar, a oni su raspoređeni tako da stoje na svakih, skoro metar, jedan od drugog.

U samom centru ove prostorije Specijalnog suda u Beogradu nalazi se govornica, do koje okrivljeni kada na njih dođe red, dolaze u pratnji šest stražara.

Podsetimo, roditelji žrtava masakra u Mladenovcu nasrnuli su na masovnog ubicu Uroša Blažića čim je uveden u sudnicu nakon čega je ubica Uroš Blažić momentalno izveden iz sudnice.

 

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading