čikago
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/ABC 7 Chicago

Tinejdžer iz Srbije Marko Niketić (17) poginuo je u saobraćajki nadomak svoje kuće u nedelju uveče u predgrađu Čikaga, kada se u njegovo vozilo zakucao drugi vozač. Povodom ove tragedije oglasila se udovica pokojnog pevača Šabana Šaulića, kojem je Marko bio kumče.

Do sudara je došlo u nedelju oko 23 sata po lokalnom vremenu kada je Marko vozio svoj srebrni mercedes u mestu Glenvju. S njim je na suvozačevom mestu bila i njegova devojka. U jednom trenutku na njih je naleteo crni „mustang“, koji se kretao prevelikom brzinom.

Prolaznici su odmah pozvali Hitnu pomoć, koja je mogla samo da konstatuje smrt tinejdžera i da drugog vozača i njegovog putnika, kao i Markovu devojku, preveze u bolnicu.

Prema prvim informacijama, samo je suvozač iz „mustanga” prošao s teškim povredama i nalazi se u kritičnom stanju, dok su vozač i Markova devojka prošli s lakšim povredama.

Marko poginuo u Čikagu

Foto: Youtube/Printscreen

 

Američki mediji izveštavali su o ovom sudaru kao o teškoj tragediji koja je potresla ceo grad Čikago.

Na licu mesta zatečeni su stravični prizori. Niketićev „mercedes“ se od siline udara prepolovio napola, dok je „mustangu“ prednji deo potpuno smrskan. Krhotine od „mercedesa“ su odletele kroz drvenu ogradu po celoj ulici i trotoaru.

Od te večeri na licu mesta se danima okupljaju Markovi prijatelji i rođaci, koji ostavljaju bukete cveća.

- Poneo sam cveće, jer poznajem porodicu, a poznajem i njega - rekao je jedan od Srba i dodao: Verujem da svi danas toliko teško podnose ovo što se desilo Marku! On je jedinstven anđeo, koji je otišao. Nije zaslužio da ide. Prerano je za njega - rekao je jedan od okupljenih Srba za američke medije.

čikago

Foto: Youtube/ABC 7 Chicago

 

  „Tužno je što ponekad mračne stvari zbližavaju zajednicu. Ali to nas takođe podseća na to da sija svetlost naše zajednice“, rekao je pastor.

Udovica kralja folka Šabana Šaulića, Gordana potvrdila je juče za medije da je Marko kumče njenog pokojnog supruga i legende narodne muzike.

- Od sinoć sam na lekovima za smirenje. Užasna je tragedija ono što se desilo našim kumovima, svi smo duboko potreseni. Deca su mi rekla: „Nemoj da čitaš vesti i gledaš slike“... Odmah su mi se u misli vratile slike smrskanog automobila. Ponovo sam proživela trenutke kada su mi javili da Šabana više nema - izjavila je Gordana, i dodala:

- Marko je bio divan dečak, život je tek bio pred njim, i da ovako strada na kućnom pragu... Nema reči kojima bih opisala tugu koju svi osećamo. Molim vas, nemojte me više ništa pitati, upravo planiramo ko će i kako da ode na sahranu, da budemo uz kumove - zaključila je Šaulićeva.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading