čikago
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/ABC 7 Chicago

Do sudara je došlo u nedelju oko 23 sata po lokalnom vremenu kada je Marko vozio svoj srebrni mercedes u mestu Glenvju. S njim je na suvozačevom mestu bila i njegova devojka. U jednom trenutku na njih je naleteo crni „mustang“, koji se kretao prevelikom brzinom.

Prolaznici su odmah pozvali Hitnu pomoć, koja je mogla samo da konstatuje smrt tinejdžera i da drugog vozača i njegovog putnika, kao i Markovu devojku, preveze u bolnicu.

Prema prvim informacijama, samo je suvozač iz „mustanga” prošao s teškim povredama i nalazi se u kritičnom stanju, dok su vozač i Markova devojka prošli s lakšim povredama.

Američki mediji izveštavali su o ovom sudaru kao o teškoj tragediji koja je potresla ceo grad Čikago.

čikago

Foto: Youtube/ABC 7 Chicago

 

Na licu mesta zatečeni su stravični prizori. Niketićev „mercedes“ se od siline udara prepolovio napola, dok je „mustangu“ prednji deo potpuno smrskan. Krhotine od „mercedesa“ su odletele kroz drvenu ogradu po celoj ulici i trotoaru.

Od te večeri na licu mesta se danima okupljaju Markovi prijatelji i rođaci, koji ostavljaju bukete cveća, a televizijske kamere su u ponedeljak snimile i tinejdžerovog oca.

On je došao sa dvojicom prijatelja, a sam pogled na fotografiju sina, koja je bila pored drveta, nesrećnog čoveka je slomio i briznuo je u plač. Zatim je kleknuo na zemlju i poljubio lik svog mezimca.

čikago

Foto: Youtube/ABC 7 Chicago

 

Udovica kralja folka Šabana Šaulića, Gordana potvrdila je juče za medije da je Marko kumče njenog pokojnog supruga i legende narodne muzike.

- Od sinoć sam na lekovima za smirenje. Užasna je tragedija ono što se desilo našim kumovima, svi smo duboko potreseni. Deca su mi rekla: „Nemoj da čitaš vesti i gledaš slike“... Odmah su mi se u misli vratile slike smrskanog automobila. Ponovo sam proživela trenutke kada su mi javili da Šabana više nema - izjavila je Gordana, i dodala:

- Marko je bio divan dečak, život je tek bio pred njim, i da ovako strada na kućnom pragu... Nema reči kojima bih opisala tugu koju svi osećamo. Molim vas, nemojte me više ništa pitati, upravo planiramo ko će i kako da ode na sahranu, da budemo uz kumove - zaključila je Šaulićeva.

čikago

Foto: Youtube/ABC 7 Chicago

 

Inače, Šaban Šaulić poginuo je 17. februara 2019., u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj.

Marko je bio maturant i učenik srednje škole „The Glenbrook South”. Bio je dobro poznat i cenjen učenik, preneli su američki mediji.

Tragedija se odigrala u poslednjim nedeljama školske godine, samo nekoliko dana pre mature, zakazane za subotu 18. maja i diplomiranja u nedelju 2. juna.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading