Ana Knežević
Foto: Printscreen/Društvene mreže

David Knežević uhapšen je u nedelju u Majamiju zbog sumnje da je umešan u nestanak bivše supruge Ane Marije Knežević u Madridu u februaru ove godine. Prema informacijama iz istrage, policija je uspela da rekonstruiše da je u danima njenog nestanka David bio u Španiji i da se iznajmljenim automobilom, na kom su bile ukradene registarske oznake, vratio u Srbiju.

Ana Marija Knežević, Amerikanka kolubijskog porekla, nestala je početkom februara ove godine u glavnom gradu Španije, gde se doselila krajem prošle godine. Ona je želela da se oporavi od teškog razvoda od državljanina Srbije Davida Knežević, sa kojim je živela na Floridi u SAD. Na dan nestanka, primećena je misteriozna osoba sa kacigom na glavi koja je obojila nadzorne kamere u zgradi u kojoj je živela nestala žena.

Za ceo slučaj javnost je saznala kada se Anina prijateljica obratila medijima. Ona je tada ispričala da je Kolumbijka rekla da je upoznala nekoga i da sa njim ide na periferiju Madrida, te da je neće biti nekoliko dana jer tu nema telefonskog signala. Nekoliko Anining prijatelja takođe je ispričalo da je dobilo čudne poruke, na lošem španskom, za koje se tvrdi da ih ona nije napisala, jer kako su objasnili to nije način na koji Ana piše.

Kako su preneli mediji, istražnim radom policija je otkrila da je David Knežević otputovao iz Srbije, preko cele Evrope, do Španije i da je putovanje trajalo 26 sati u oba smera, a to je razdaljina između Beograda i Madrida. Kako su saopštili organi, David Knežević je 27. januara sa međunarodnog aerodroma u Majamiju odleteo za Tursku, nakon sletanja u Istanbul otišao je u Beograd. On je potom napustio Srbiju 30. januara, a vratio se 5. februara, dan nakon što njegova bivša žena nestala. Takođe, navedeno je da je David Knežević iznajmio "pežo 308", koji je vratio 15. marta.

"Vlasnik agencije za iznajmljivanje automobila obavestio je policiju da je, kada je Kneževič vratio vozilo, agencija za iznajmljivanje otkrila da su stakla bila zatamnjena, da su okviri registarskih tablica promenjeni i da su dve nalepnice uklonjene s vozila. Vozilo je prešlo otprilike 7.677 kilometara dok je bilo kod Kneževića", naveli su mediji u SAD.

Otprilike u to vreme jedan muškarac je podneo prijavu španskoj policiji da su mu ukradene registarske tablice, navodi se u sudskim dokumentima. Kasnije je pregledom čitača registarskih tablica utvrđeno da su te tablice uočene u blizini stana Ane Marije Kneževič u Madridu i da su prošle kroz španske naplatne stanice 2. i 3. februara - pričvršćene za "pežo".

Lažno predstavljanje

Istražni organi navode da je 4. marta žena koja se predstavila kao Ana Marija Kneževič nazvala osiguravajuće društvo da poništi tri polise osiguranja vezane za njen i Davidov posao.

"Tokom poziva u pozadini su se čula deca", navodi se u sudskim dokumentima, a policiji je privuklo pažnju to što Ana Marija Knežević nema decu.

Sudski dokumenti navode da su istražitelji kasnije saznali da je telefonski broj pozivaoca "bio u vlasništvu kompanije Davida Kneževića i da je on naveden kao kontakt za telefonski broj".

Zaposlena u Kneževićevoj firmi rekala je policiji da je on 24. aprila od nje tražio da se lažno predstavlja kao njegova supruga kako bi otvorio novi bankovni račun, dajući zaposlenoj broj socijalnog osiguranja Ane Marije Kneževič koji će koristiti kao dokaz.

"Zaposlena je Kneževiću tokom telefonskog poziva rekla da joj je neprijatno da se predstavlja kao žrtva koja je nestala. Knežević joj je odgovorio da je to ‘neozbiljno’ i rekao da to treba učiniti kako bi zaposleni bili plaćeni. Tada je osumnjičeni navodno rekao da on ne može da pozove jer ima muški glas", prenose mediji.

Knežević je optužen za otmicu i juče se pojavio pred saveznim sudom. FBI je potvrdio da je Kneževič u saveznom pritvoru, a rekli su da se očekuje da će ponovo biti saslušan. Advokat je odbio da govori u Kneževićevo ime nakon pojavljivanja pred sudom u ponedeljak. Nakon Kneževićevog hapšenja, Sana Ramo, prijateljica Ane Marije Knežević, izjavila je da je sada srećna.

"Jedina stvar koju trenutno mogu reći je da sam srećna što je došlo do hapšenja u ovom slučaju, i nadamo se da će ovo sledeće poglavlje doneti pravdu i da ćemo naći odgovore o tome šta se dogodilo Ani", rekla je.

BONUS VIDEO

@alo_portal OVO NEĆETE VIDETI ČESTO, ČUDESNI PRIZORI U SRBIJI Na nebu osvanuo redak i fascinantan fenomen! #fypシ゚viral #alo #alodnevnenovine #fypシ #alonovine #srbija #auroraborealis ♬ Originalton - 𝐵𝑎𝑙𝑘𝑎𝑛 𝑆𝑝𝑜𝑡𝑖𝑓𝑦‘

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading