Ana Knežević
Foto: Alo/Facebook

Nakon hapšenja njenog muža Davida Kneževića prošle subote na aerodromu u Majamiju, španska Nacionalna policija traga za Aninim telom u Španiji, tačnije između provincija Madrid i Saragosa, prema izvorima bliskim istrazi.

Agenti Centralne jedinice za specijalizovan i nasilan kriminal (UDEV), koji sarađuju u istrazi s američkim FBI, sumnjaju, na osnovu prikupljenih dokaza, da je David Knežević nosio Anino telo u koferu, pošto su ga sigurnosne kamere snimile kako napušta njen stan noću 2. februara, poslednjeg dana kada je ona viđena živa.

Sve ukazuje na to da je Knežević stavio kofer u isti rentirani automobil, "pežo 308", kojim je putovao iz Beograda do Madrida, gde ga je takođe snimila nadzorna kamera na naplatnoj rampi.

Na povratnom putovanju u Srbiju i pre nego što je prešao granicu sa Francuskom, gde bi bezbednosne kontrole mogle da ga otkriju, navodno se oslobodio ostataka na mestu između provincija Madrid i Saragosa koje istražitelji sada pokušavaju da lociraju.

Događaji su se desili 2. februara. U izveštaju koji je sastavio FBI i u koji je imao pristup Infobae, Federalna istražni biro locirao je Davida Kneževića tog dana u zgradi u ulici Fransisko de Silvela, gde je Ana živela u stanu koji je iznajmila. U 21.27 pojavio se noseći motociklističku kacigu i pokušao je da onesposobi nadzorne kamere zgrade prskajući ih crnim sprejom koji je kupio u obližnjoj prodavnici.

ana knežević

Društvene mreže

 

Međutim, jedna od kamera nije potpuno bila pokrivena i mogla je da snimi, svega sat vremena kasnije, Kneževića kako izlazi iz zgrade sa velikim koferom. Istražitelji su ga mogli identifikovati zahvaljujući "fizičkim karakteristikama", navodi izveštaj, koji su se podudarali s onima kod glavnog osumnjičenog za nestanak Ane Marije Henao Knežević.

David Knežević (36) koji je uhapšen u Majamiju zbog nestanka njegove bivše supruge Ane Knežević Henao, u danu kada je kupio sprej kojim je prešarao sigurnosnu kameru zgrade u kojoj je živeo, kupio je i lepljivu traku. Policija sumnje da je tom trakom oblepio ulazna vrata na zgradi, kako bi sprečio da bilo ko u nju uđe. Sat vremena kasnije izašao je iz ulaza noseći u ruci kofer.

Milioni u središtu razvoda

Iz onoga što se moglo zaključiti iz izjava članova porodice Ane Henao Knežević, ali i onoga što su ispričali njeni prijatelji, bračni par je tokom razvoda imao nesuglasice oko podele imovine. Inače su vlasnici tri kuće na Floridi, a zajedno su vodili firmu koja se bavi održavanjem računarskih mreža. Imovina je procenjena na više od 15 miliona dolara.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading