Danka Ilic
Foto: Alo/Foto: Alo ilustracija

Više javno tužilaštvu u Zaječaru potvrdilo je za „Novosti“ informaciju da su stigla prva DNK veštačenja i da na njima nema bioloških tragova Danke Ilić, dvogodišnje devojčice čiji je nestanak prijavljen 26. marta u Banjskom Polju kod Bora.

- Stiglo nam je prvih nekoliko izveštaja, tek jedan deo tragova koji se veštači, a veštači se mnogo predmeta. U tim pristiglim rezultatima DNK veštačenjima nema bioloških tragova devojčice – kaže za „Novosti“ Miodrag Canović, tužilac VJT iz Zaječara.

On nam je potvrdio da se veštači oko 500 tragova pronađenih u službenom vozilu JKP „Vodovod“ za koje se sumnja da su ga Dejan Dragojević i Srđan Janković koristili prilikom izvršenja krivičnog dela, ali i da se veštači odeća, obuća osumnjičenih, predmeti i alati iz njihovih domaćinstava i tragovi pronađeni na terenu. Veštači se GPS uređaj iz službenog vozila "Vodovoda", kako bi se utvrdili parametri kretanja Dragojevića i Jankovića na dan nestanka devojčice.

Među pristiglim izveštajima Nacionalnog centra za kriminalističku forezniku ima i predmeta iz službenog vozila gradskog „Vodovoda“ koji su na dan nestanka devojčice vozili osumnjičeni.

- To svakako nisu svi tragovi. Mi tek očekujemo da pristignu i ostali – navodi Canović.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading