danka ilic
Foto: Alo/Foto: Alo ilustracija

U istrazi u slučaju ubistva Danke Ilić (2) iz Bora, za koje su osumnjičeni Dejan D. (50) i Srđan J. (50), do sada je u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru saslušano 14 svedoka, a ispitivanje ostalih se nastavlja sutra, piše Kurir.

Prva faza

- Još nekoliko svedoka biće ispitano u tužilaštvu 24. aprila. Osumnjičeni nisu ispitivani naknadno u tužilaštvu, ali i to se očekuje nakon saslušanja svih svedoka, psihijatrijskog veštačenja osumnjičenih, kao i drugih veštačenja DNK tragova, telefona, baznih stanica... - kaže izvor beogradskog medija iz istrage i ističe da su do sada ispitani oni koji su kobnog dana, 26. marta kad je Danka nestala i kada je, kako se sumnja, ubijena, videli osumnjičene ili komunicirali sa njima.

- U ovoj fazi istrage ispitana je prvo Svetlana, majka Dejana D., a supruga Radoslava D. koji je osumnjičen da je pomogao sinu posle zločina, i ona je odbila da odgovara na pitanja tužilaštva. Posle nje, saslušani su i roditelji Danke Ilić, Ivana i Miloš Ilić, dok su osumnjičeni za njeno ubistvo sedeli iza njih, a zatim i njihove kolege iz "Vodovoda" i komšije iz sela Zlot i Luka - objašnjava izvor.

Neprijatna scena, izbegavali da ih uopšte pogledaju

Kako saznaje beogradski medij, kolege osumnjičenih detaljno su opisale kako su se osumnjičeni Dejan D. i Srđan J. ponašali kad su se nakon kobnog dana ubistva devojčice pojavili u firmi da ostave službeni automobil kojim su, kako se sumnja, udarili Danku i njime odneli njeno telo.

- S obzirom da su osumnjičeni sve vreme bili u sudnici dok su saslušavani svedoci, atmosfera je bila neprijatna i oni su izbegavali da ih uopšte pogledaju. Kolege su rekle da su se oni vratili da ostave automobil, ali da ništa čudno tada nisu primetili kod njih i da su se ponašali kao i svaki dtugi dan, a kasnije nastavili normalno da dolaze na posao kao što su to radili i inače. Oni su objasnili i da su Dejan D. i Srđan J., kobnog dana bili na terenu i da su kad su se vratili u preduzeće predali automobil i otišli kući - kaže izvor Kurira iz istrage i dodaje da su pojedini svedoci ispričali i da je Dejan D. sa ostalim kolegama išao u organoizovanu potragu za Dankom Ilić, za koju se tada mislilio da je nestala.

Traga se za telom

Danka Ilić je, da podsetimo, kobnog dana bila sa majkom i bratom na porodičnom imanju u Banjskom polju kod Bora, kada je u trenutku dok je majka otišla do svog auta išetala sa imanja na ulicu.

Prema navodima osumnjičenih i iskazu koji su dali u borskoj policiji, kao i informacija policije dobijenih putem njihove GPS lokacije, oni su kako se sumnja devojčicu udarili službenim vozilom "fiat panda", a zatim je ubacili u zadnji deo kola i odvezli na deponiju gde su bacili telo, da bi ga dva dana kasnije premestili. Oni su uhapšeni 4. aprila i potraga za telom devojčice traje već 19 dana.

(Kurir)

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading