danka ilic
Foto: Alo/Foto: Alo ilustracija

Dejan D. i Srđan J. osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, biće upućeni na psihijatrijsko veštačenje u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu čim se za to steknu uslovi, odnosno čim više ne bude neophodno njihovo prisustvo dokaznim radnjama koje se trenutno provode, potvrđeno je "Blicu" u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

- Dejanu D. i Srđanu J. pritvor po rešenju sudije za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru ističe 03.05.2024. godine i nakon toga će biti doneta odluka o eventualnom produženju pritvora. U interesu istrage ne možemo vam saopštiti koja će sve lica biti ispitana u svojstvu svedoka u narednom periodu - navode u VJT Zaječar.

Brat Dejana Dragijevića Dalibor je takođe bio priveden međutim on je preminuo u zatvoru i u četvrtak je sahranjen.

- Zapisnik o obdukciji sada pokojnog Dalibora D. tužilaštvu još uvek nije dostavljen. Ne može se na egzaktan način utvrditi stepen alkoholisanosti Dejana D. i Srđana J. u trenutku kada su dete udarili kolima, zbog proteka vremena od momenta udara kolima do njihovog hapšenja - kažu u VJT Zaječar.

Radoslav D., otac osumnjičenog Dejana D. je takođe saslušan pred VJT u Zaječaru gde se branio ćutanjem, a od strane sudije za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru određen mu je pritvor u trajanju do 30 dana.

Policija nastavlja potragu za telom dvogodišnje Danke Ilić, i do sada je korito Zlotske reke od sela Zlot ka Sumrakovcu kao i rezervoari za vodu. Obojica osumnjičenih za ubistvo male Danke su bili zaposleni u JKP „Vodovod“ Bor, i iz tog razloga se pregledavaju cisterne i rezervoari jer su upravo oni znali raspored tih rezervoara i obilazili ih redovno.

(Blic)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading