policija
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Uhapšeni su organizator P. D. (1980), kao i pripadnici organizovane kriminalne grupe J. P. (1976) i A. S. (1984).

Krivična prijava podneta je i protiv dva organizatora OKG-četrdesetogodišnjeg i četrdesetdevetogodišnjeg muškarca, koji se nalaze u pritvoru u Kraljevini Danskoj i jednog pripadnika OKG, pedesetjednogodišnje žene, koja je u inostranstvu.

KRIMI GRUPA

MUP Republike Srpske

 

Sumnja se da je ova organizovana kriminalna grupa, u periodu od 2019. do marta 2021. godine na teritoriji Kraljevine Danske organizovala nabavku, transport i prodaju oko 770 kilograma psihoaktivnih supstanci – droge, pretežno kokaina, kao i nabavku, držanje, predaju i prodaju veće količine vatrenog oružja različite vrste i kalibra, municiju, i na taj način stekla protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 2.667.000 evra.

Ovako stečenim novcem, lažnim prikazivanjem činjenica o njegovom poreklu, osumnjičeni su kupovali i gradili nekretnine u Srbiji, kao i finansirali luksuzan način života.

KRIMI GRUPA

MUP Republike Srpske

 

Kako se sumnja, prema unapred donetom planu organizatora OKG, osumnjičeni su prenosili gotov novac iz Kraljevine Danske, vršili konverziju i prenos imovine, lažnim prikazivanjem činjenica o poreklu novca kupovali nekretnine, ulagali u izgradnju nekretnina u Srbiji, zaključivali pravne poslove kupoprodaje nepokretnosti i raspolagali novostečenom imovinom u ukupnom iznosu od oko 2.217.000 evra sa znanjem da ta imovina potiče od kriminalne delatnosti.

KRIMI GRUPA

MUP Republike Srpske

 

Pretresom stanova i drugih prostorija koje koriste osumnjičeni pronađena je i oduzeta veća količina nakita, luksuznih ručnih satova, umetničkih slika, antikviteta, novac različitih valuta, koji je bio zakopan u zemlji, zlatne poluge, oružje, poslovna dokumentacija i drugi luksuzni predmeti.

Predistražni postupak vođen je u koordinaciji sa nadležnim organima Kraljevine Danske. Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni u nadležno tužilaštvo.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading