ubistvo u jakovu
Foto: Alo/Alo

Iskaz ključnog svedoka otkriva da li je Đuro Nikolić (25), koji se tereti da je 29. maja 2022. ispred svoje kuće u Jakovu hicima iz „kalašnjikova“ izrešetao pilota Vuka Jolovića (30), nasilnik ili žrtva!

U završnici suđenja u Višem sudu u Beogradu treba da svedoči devojka koja je videla Đuru, pre nego što je ispalio smrtonosne hice, kada su ga braća Vuk i Lazar Jolović sa Srđanom Majdancem krvnički pretukla.

Đuro je zaplakao na saslušanju kod tužioca i otkrio da su ga Vuk Jolović, njegov ujak i njihov prijatelj kobnog dana toliko prebili da se uneredio, dok je na glavnom pretresu izjavio da bi pristao da ga maltretiraju koliko god hoće kada bi mogao da vrati vreme jer nije hteo da ubije Vuka!

ubistvo u jakovu

Optuženi Đuro Nikolić sa plastičnom puško,. Foto privatna arhiva

Veštaci utvrdili : Pilot kobnog dana izgubio razum zbog dejstva droge 

 

Kako ja Alo! pisao, u nalazu veštaka koji je dostavljen sudu se navodi da su u krvi ubijenog Jolovića nađeni opasan narkotik fentanil, kokain i alkohol. Odbrana zastupa tezu da je Nikolić zgrabio „kalašnjikov“ i povukao okidač jer je pilot zbog dejstva ove droge izgubio razum, upao u njegovu porodičnu kuću i počeo mahnito da lomi stvari, bije njegovog brata i oca, i preti da će mu silovati majku.

Droga fentanil poznata je po tome što je Amerika počela da pravi zid prema Meksiku da bi sprečila njeno krijumčarenje. Kilogram fentanila na crnom tržištu vredi oko 5.500 evra, a od jednog grama može da se napravi čak 7.000 doza za uličnu prodaju. „Jutarnji list“ je pisao da je u Hrvatskoj ova droga odnela dva života. To su bili pvi slučajevi u Hrvatskoj koji su vezani za predoziranje fentanilom, a reč je o muškarcima od 40 godina, bivšim narkomanima, koji su se lečili.

Porodica Nikolić tvrdi da je svedočenje Vukovog druga Srđana Majdanca od 26. februara 2024. oboreno kao neuverljivo i da je on prilikom unakrsnog ispitivanja sudije i Đurinog branioca Milenka Cvijovića neveštim odgovorom otkrio da zbog dobijenih pretnji ne sme da kaže istinu!

- Majdanac je kod tužioca neposredno posle događaja rekao da je video kada je Vuk ispred „S-kluba“ u Jakovu borilačkim zahvatom „kragna“ stegao Đuru jednom rukom oko vrata, vukao ga i udarao pesnicom. Kada je sudija to pročitala iz spisa, on je pokušao da negira, navodeći: „Ne, ne, nisam tako rekao. Advokat suprotne strane je insistirao da tako uđe u zapisnik“. Ostaje da se vidi šta će na narednom pretresu reći devojka koja je videla kada su Đuru pretukla braća Jolović i Majdanac - kaže za Alo! Đurin otac Milan Nikolić, i dodaje da je Majdanac pokušao da se opravda zbog umešanosti u Đurino batinanje, ali da je nekoliko pitanja branioca bilo dovoljno da samog sebe demantuje. 

ubistvo u jakovu

Otac Vuka Jolovića ispred sudnice, Foto: Dejan Briza

 

- Majdanac je rekao da je krenuo s braćom Jolović ispred jedne firme u Jakovu kada su hteli navodno samo da pričaju sa Đurom, navodeći „da je hteo da bude tamo ako im zatreba fizička pomoć“. Na insistiranje advokata da kaže da li je maltretirao Đuru, izjavio je da mu je udario samo jednu ćušku, dok je s Jolovićima bio u njegovom autu i rekao mu da beži. Pošto je na prvi pogled uočljiva drastična razlika u telesnoj građi između Majdanca i Đure, a da ne govorimo o braći Jolović, koji su mnogo krupniji i jači, advokat ga je pitao koliko je visok i težak. On je odgovorio da je visok 190 centimetara i da ima 100 kilograma, što govori da je 20 centimetara viši i 30 kilograma teži. Na pitanje da li je tačno da je dva puta uhvaćen s drogom i da je protiv njega vođen krivični postupak, odgovorio je „da se to ne broji jer je sklopljen oportunitet“, kao i da mu je branilac rekao „da to znači kao da postupak nije ni vođen“ - kaže Đurin otac, i ističe da je razočaran što sud dozvoljava da se njegov sin prikazuje kao kriminalac.

 - Pojedini mediji plasiraju informacije da se pre nemilog događaja slikao u garaži s vatrenim oružjem i da je to objavljivao na društvenim mrežama. Pokušavaju da ga predstave kao opakog kriminalca sumnjive prošlosti, dok je, s druge strane, evidentno da su Jolovići i Mihajlović mnogo puta dolazili u sukob sa zakonom zbog nasilničkog ponašanja, nanošenja teških povreda, iznude, ucena i nedozvoljenog držanja opojnih droga. Prava istina je da je to plastična puška koja je kupljena u kineskoj prodavnici za hiljadu dinara i da je reč o mladalačkoj šali. Kobnog dana Đura je posle batinanja došao kući i legao da spava, ali su Vuk Jolović i Miloš Mihajlović Kole došli pijani i pod dejstvom narkotika na naš kućni prag i izazvali ga da uradi nešto čime je uništio dve porodice, kako svoju tako i porodicu Jolović - kaže otac optuženog Nikolića.

ubistvo u jakovu

Advokat Milenko Cvijović, Foto: Dejan Briza

 

Pozvali smo advokata Cvijovića da ga zamolimo za komentar, ali je on odbio da kaže bilo šta o slučaju, iako ništa od toga što je otac rekao nije demantovao.

 - Ne želim da pričam ništa van sudnice. To je jedino mesto ne kojem učestvujem u ovom postupku i neću da pravim cirkus van sudnice - kratko je rekao Cvijović.

Suđenje se nastavlja 28. marta.

Lazar : Đura nam preti da će brzo izaći 

Lazar Jolović, rođeni brat ubijenog Vuka Jolovića je na prethodnom pretresu rekao da je jako teško podneo smrt rođenog brata.

 - Tog dana, 29. maja 2022. godine, kada su mi ubili brata, ubili su i pola mene. Posle toga sam čuo da nam Đura preti „da će brzo izaći iz zatvora jer ima veze“ i hvali se kako će i mene preseći napola kao što je to uradio i sa mojim bratom. Nameračio se na moju porodicu nakon što se pre nekoliko godina hvalio kako se zabavlja sa našom bratanicom koja je tada imala 13 godina - naveo je Lazar.

Đura je sve to zapisivao, a onda ga pitao: „Da li se sećaš da ste me zvali sedam dana ranije da dođem u kladionicu i pretili mi da ćete me ubiti, da ćete mi silovati majku, kao i da neću kročiti više u Jakovo?“, ali je Jolović tvrdio da laže.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading