Dečak koji je ubio jaganjce
Foto: Alo/Foto: privatna arhiva

Ovako za "Blic" opisuje jezive prizore Predrag Tadić, vlasnik imanja na kome je maloletnik M.Ž. (13) u ponedeljak, kako se sumnja, ubio sekirom 12 jaganjca u toru.

- On je oduvek imao delikventno ponašanje i zbog teških životnih uslova, mi smo ga primili da živi sa nama. Više od dve godine zajedno sa porodicom živi kod nas. Brinuli smo o njemu, bez ikakve naknade. Niko od dece kod nas nije čuvao ovce, njima je bila obaveza da idu u školu - ističe Tasić.

"Komšiji ubio 10 kokošaka"

Kako kaže, tog dana vratio se sa posla kući zajedno sa ženom i video dečaka kako beži iz dvorišta.

- Ovce su bile na pašnjaku, a jaganjci kod kuće. Nismo ni slutili šta se dogodilo. Ulazim u tor da obiđem jaganjce, kada unutra masakr. Životinje koje nisu bile povređene trčale su ka vratima kako bi pobegle. Jaganjci leže u lokvi krvi, sa razbijenim lobanjama. Prvo sam pomislio da su šakali, ali kada sam video povrede odmah sam znao da je on to uradio. Nakon toga sam pozvao policiju - priča sagovornik.

Prema njegovim rečima, uhapšeni maloletnik je nakon zločina otišao do česme i oprao krv sa sekire, a zatim je sakrio u kuću pored.

- Na par mesta po selu imao je spakovane stvari, čak se priča i da je imao još jednu sekiru. Verovatno se presvlačio, tu je bilo mnogo krvi - navodi on.

Tasić ističe i da je maloletnik ranije komšiji ubio 10 kokošaka, te da je po selu stalno pravio probleme.

- Nosio je nož u školu, krao od lovaca patrone za puške, maltretirao starije komšije i vršnjake u školi. Ja sam i ranije zvao Centar za socijalni rad i sve to prijavljivao. Oni su mi stalno govorili da ne mogu da reaguju dok on nešto ne uradi - kaže on.

Pričalo se da hoće da ih pobije

Kako dalje navodi, po selu se pričalo i da hoće da ih pobije.

- Pričao je da hoće da nas ubije, kako bi otišao u zatvor jer su tamo bolji uslovi. Zatečeni smo, sam ovaj čin je toliko jeziv da mi zaista nemamo više reči. On je toliko hladan, kao da nije ništa uradio - zaključuje Tasić.

(Blic)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading