Ana Knežević
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Ana Knežević (40), koja je 3. februara nestala u Španiji je uoči nestanka počela da koristi aplikaciju Bumble za pronalaženje partnera.

Inspektori su pronašli najmanje dvojicu muškaraca sa kojima se Ana dopisivala pre nego što je poslednji put viđena ispred vrata svog stana 2. februara u večernjim časova.

Ana je poslednji put viđena 2. februara oko 22 sata ispred vrata stana koji je iznajmljivala u luksuznom delu Madrida, a 3. februara je sa njenog broja stigla čudna poruka njenoj najboljoj drugarici Sani, u kojoj se navodi da je "upoznala divnog čoveka na ulici i da ide sa njim nekoliko dana van grada".

Kada je Ana nestala, Sana se čula sa njenim bivšim mužem i, prema njenim rečima, dogovarali su se da zajedno odu u Madrid da traže Anu. Iako je Sana otišla, David u Španiju nikad nije došao već je navodno, bar prema Saninim rečima, otišao u Beograd.

David sve ovo vreme nije bio dostupan za komentar, a sada se oglasio njegov advokat Ken Padovic, koji je rekao da je tragedija ovo što se događa.

- Ne mogu ni da zamislim kako je Aninoj porodici, prijateljima... Ono što mogu da kažem jeste da je moj klijent takođe veoma zabrinut zbog svega - rekao je Padovic.

Advokat navodi da David nije "nestao" i da sada živi u Srbiji, a da je njegova supruga Ana, sa kojom se pre više meseci rastao, otišla za Španiju, gde je i nestala.

- Moj klijent nema prijatelje u Španiji, nema rođake u Španiji, niti tamo poseduje bilo kakve nekretnine. Takođe, on ne govori španski jezik. Tako da, ako se od njega očekuje da iznenada odleti u zemlju u kojoj nije bio i da tamo nešto pokuša da uradi ne zvuči baš produktivno - rekao je advokat.

Padovic navodi da je njegov klijent bio u kontaktu sa španskim vlastima.

- Razgovarao je sa policijom u Španiji nekoliko puta, a ja sam u kontaktu sa FBI ovde u SAD i dao sam im do znanja da smo tu i voljni da pomognemo na bilo koji način - dodaje advokat.

David je, prema rečima Padovica, dao brojne španskoj policiji brojne informacije o Ani, poput one o kreditnim karticama, te da je ponudio i da angažuje advokata u Španiji i učini sve što bi moglo da pomogne vlastima da pronađu Anu.

Advokat je još jednom pokušao da "opravda" to što David nije lično otputovao u Španiju da se uključi u potragu za Anom.

- To je veoma lična stvar. Njih dvoje su bili razdvojeni već gotovo četiri meseca, zajedno su radili na tome da prodaju zajedničku imovinu. Ne postoji loš razvod, razvod samo iziskuje advokate i to je legalan proces, ali oni nisu ni unajmili advokate. Štaviše, pregovarali su o tome da uzmu jednog advokata koji bi se pobrinuo za razvod - tvrdi Padovic.

- Ja znam da je grozno što je ona nestala i moj klijent je veoma zabrinut zbog toga. Ali on je pružio svu pomoć vlastima koje tragaju za njom. Ne znam da li je realno očekivati da otputuje u zemlju, čiji jezik ne zna, gde nema gde da odsedne, i da tako na bolji način pomogne u istrazi koja već uveliko u toku - rekao je advokat.

Padovic je potvrdio da su Davida kontaktirali brojni mediji i da su zajedno odlučili da je najbolje da ne daje izjave za medije, već da nastavi da pomaže španskim vlastima da pronađu Anu.

- Ovaj lažni narativ da je njihov razvod bio težak doveo je do toga da smo morali da se oglasimo i objasnimo da ništa od toga nije istina. Ovo je tragična situacija i nadamo se da će Anu što pre naći. Moj klijent nema nikakve veze sa njenim nestankom i nisu čak ni bili u istoj zemlji - rekao je advokat.

Padovic je dodao da je David njemu objasnio da su on i Ana odlučili da se razvedu jer im više nije išlo.

- Bili su u braku gotovo 13 godina, vodili su zajedno veoma uspešan posao i uspešni su finansijski. Prilikom svakog razvoda treba da razdelite imovinu. Oni su u dogovoru odlučili da prodaju zajedničku imovinu, i u pitanju je bila zajednička odluka - rekao je advokat.

(Telegraf)

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading