Ana Knežević
Foto: Alo/Facebook

FBI se angažovao u potrazi za Anom Knežević, američkom državljankom koja je nestala u Madridu, tragajući za poslednjim signalom njenog telefona nakon što joj se u početku februara izgubio svaki trag.

Nestanak Ane Knežević postao je poznat javnosti nakon što je njena prijateljica podigla uzbunu zbog serije sumnjivih poruka koje je primila od nje. U isto vreme, nastavljaju da se otkrivaju fascinantni detalji iz njenog privatnog života, piše Republika.

Ana Knežević nosi srpsko prezime jer je bila udata za našeg državljanina. Ona je, inače, sa Floride, a srpska javnost zapazila ju je jer je nestanku prethodio razvod, po oceni Aninih prijatelja buran, od Srbina čije prezime nosi.

Nakon što je prošla kroz razvod, Ana je odlučila da ode u Madrid i tamo provede neko vreme, želeći da se distancira od svega i pronađe mir u promeni sredine.

Ana Knežević

 

 

 

 

Sana Remo, prijateljica Ane Knežević, obelodanila je pre dve nedelje da Ana nestala. Sana je navela da su je poslednje poruke koje je od Ane primila, poslate neposredno pre njenog poslednjeg pojavljivanja, navele da veruje da se njenoj prijateljici nešto loše dogodilo. Još jedan blizak Anin poznanik se javio povodom neobičnih poruka.

Te poruke, pisane na engleskom i španskom jeziku, opisivale su kako je Ana na ulici upoznala mladića s kojim planira da ode do letnjikovca, udaljenog dva sata vožnje od Madrida.

- Ona tako nešto sigurno ne bi uradila, to je neodgovorno ponašanje koje ne liči na Anu - rekla je Sana Remo, koja je primila poruku na engleskom jeziku. Objasnila je da je poruka napisana u stilu koji nije Anin, bez emocija. Poruka na španskom jeziku bila je toliko „ravna“ da izgleda kao da je napisana u Gugl prevodiocu.

- Ništa od toga jednostavno nije imalo smisla - rekla je Remo za AP i dodala da je reč o veoma sićušnoj ženi visokoj oko 150 centimetara

Firma i tri nekretnine u bogatom delu Floride

Prijateljica je delimično dala uvid u Anin život i ono što je prethodilo njenom nestanku. Ispričala je da je bila u braku sa Srbinom sa kojim se nedavno razvela, te da je rastava bila burna. Nakon što su američka i španska policija i zvanično raspisali potragu za Anom, prijateljica je navodno pozvala Srbina da se priključi u potrazi ali on to nije učinio. U ovom trenutku zvanično nije osumnjičen ni za šta ali će policije dve zemlje sigurno želeti da sa njim obave razgovor.

ana knežević

Društvene mreže

 

 

Američki mediji izvestili su da su Kneževići bili u braku 13 godina i da su vlasnici EOX Technology Solutions Inc, firme specijalizovane za pružanje IT podrške poslovnim subjektima na jugu Floride. Par je živeo u Fort Lauderdaleu, gde su imali kuću i još dve nekretnine, od kojih je jedna bila pod blokadom.

"Imali su određeni iznos novca na računu koji je trebao biti podeljen posle razvoda, ali se suprug nije slagao s tim", rekao je brat nestale žene, kada su se ove informacije pojavile u javnosti.

Međutim, prijateljica Ane navela je da se Ana nikada nije požalila ili izrazila strah od svog supruga.

U vezi sa misterijom, mediji su izvestili o nepoznatoj osobi sa kacigom koja je ušla u zgradu gde je živela Ana i obojila sprejem sigurnosne kamere, samo pola sata pre nego što su je komšije poslednji put videle. Dan nakon tog incidenta, poslate su sumnjive poruke s njenog telefona. Takođe je objavljena fotografija na kojoj se vidi kako je kamera na interfonu preškrabana, prenose beogradski mediji.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading