HOROR KOD LESKOVCA Rotvajler napao decu i baku: Devojčicu grizao po butini, ženi kidao kožu!
Foto: Shutterstock

Jedan rotvajler napao je danas dve devojčice i izujedao stariju ženu koja je pokušala da ih odbrani, u selu Velika Biljanica, kod Leskovca.

Trogodišnja i petogodišnja devojčica su zadobile povrede nadlaktice i butine, dok je starija žena sa otvorenim ranama od ujeda prebačena u Opštu bolnicu Leskovac. Ceo incident se desio nešto posle 14 časova u centru sela Velika Biljanica dok je baka šetala svoju trogodišnju unuku i petogodišnju devojčicu iz komšiluka.

- Odjednom je na njih nasrnuo rotvajler, i najpre ujeo moju ćerku za ruku, a potom i mlađu devojčicu, koja je imala pelene, pa su je one delimično i spasile. Komšinica, baka, koja ih je šetala i pokušala da ih zaštiti, najgore je prošla. Žena je sva izujedana, sa otvorenim ranama, svuda po telu. Da nisu prišle druge komšije da ih spasu, sigurno bi nekog od njih zaklao - ispričao je za "Kurir" otac petogodišnje devojčice Miloš P., a koji je ceo slučaj prijavio policiji.

"Dete je zadobilo ujede po butinama"

Kako navodi dalje, ne zna se da li je pas vlasnički, dok su komšije uspele da ga zatvore u jedno dvorište nakon napada. Miloš dodaje da je kasnije došla "Zoo higijena, koja ga je odvela kombijem".

- Bila sam na poslu kada su mi javili šta se desilo. Najviše je stradala moja svekrva. Moje dete je zadobilo samo ujede po butinama i odmah smo je odveli do Dečjeg dispanzera da primi tetanus. Svekrvi je bukvalno otkinuta koža na ruci i na leđima kako je pokušala da odbrani našu decu. Nakon ukazane pomoći u Urgentnom centru puštena je na kućno lečenje - priča Slađana M., majka napadnute trogodišnje devojčice.

"Nije lutalica"

Direktor leskovačkog „Komunalca“ Vladimir Sinadinović tvrdi da ovaj pas nije lutalica i da je boravio prethodnih dana u nekom domaćinstvu u tom selu.

- Pre nego što je pobegao. Zbrinut je u prihvatilištu u Željkovcu i tu će biti dok iz policije ne dobijemo drugačije uputstvo. Vlasnik će najverovatnije biti procesuiran - zaključuje Sinadinović.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading