JOŠ UVEK BEZ HRVATSKOG ODGOVORA  Crna Gora čeka  izručenje Tanaskovića, koji je ubio Minju Šakovića
Foto: Alo.rs

-Crna Gora je od nadležnih organa Republike Hrvatske zatražila izručenje Duška Tanaskovića, radi vođenja krivičnog postupka zbog krivičnog dela ‘teško ubistvo’ iz člana 144 st. 1 tačke 1 i 3 Krivičnog zakonika Crne Gore. u sticaju sa krivičnim delom ‘nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija’ iz člana 403 stav dva Krivičnog zakonika Crne Gore, koja krivična dela su izvršena na teritoriji Crne Gore- naveli su ranije iz crnogorskog Ministarstva pravde.

Ranije je data saglasnost i za raspisivanje međunarodne poternice za Lukom Pilčevićem, takođe osumnjičenim za učešće u pomenutoj likvidaciji.

Inače, Veće Županijskog suda u Zadru potvrdilo je prošlog meseca optužnicu protiv Tanaskovića, koji se tereti da je na Pagu, ispred noćnog kluba na plaži Katarelac ubio 39-godišnjeg državljanina Crne Gore Gorana Vlaovića. Ubistvo se, prema izveštajima hrvatskih medija, dovodi u vezu sa sukobom „kavačkog“ i „škaljarskog“ klana iz Crne Gore. Likvidacija se dogodila 25. avgusta 2022. godine.

JOŠ UVEK BEZ HRVATSKOG ODGOVORA  Crna Gora čeka  izručenje Tanaskovića, koji je ubio Minju Šakovića

Foto: Printscreen

 

Šaković je ubijen ispred zidina Starog grada u Budvi 17. juna 2022. godine. Crnogorska policija je saopštila ranije da je ubistvo Šakovića nastavak sukobljenih kotorskih klanova.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading