TURSKA TRAŽI IZRUČENJE UBICE VUKOTIĆA Kavčani platili milion i po evra plaćenicima za smrt vođe škaljaraca
Foto: Alo.rs

Turska policija je ranije navela da su pripadnici rivalskog kavačkog klana platili milion i po evra turskim plaćenim ubicama kako bi izvršili napad na Vukotića u Istanbulu.

Pod optužbom da su po nalogu vođe kavčana Radoja Zvicera likvidirali Jovana Vukotića, pred sudom se našlo 16 osoba, među kojima su Radoje Živković, Milan Vujotić i Zdravko Perunović, a na teret im se stavlja da su osnovali kriminalnu grupu koja je organizovala ubistvo i falsifikovala isprave, prenosi RTCG.

U optužnici se navodi da je grupa po nalogu Zvicera locirala Vukotića u Turskoj a zatim, uz pomoć tamošnje kriminalne organizacije, isplanirala njegovu likvidaciju. Kako prenosi turski HalkTV, turske bezbednosne službe su na sastanku sa italijanskim kolegama ove nedelje zatražile hapšenje i izručenje Bojuna, koji još živi u Italiji i za kojim je raspisana crvena Interpolova poternica jer je navodno vođa organizovane kriminalne grupe. ''Javno tužilaštvo u Istanbulu traži Bojuna zbog optužbi za 103 odvojena krivična dela", prenosi turska televizija.

Vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić je ubijen u septembru 2022. godine u okrugu Šišli u Istanbulu, kada su dvojica napadača na motociklima zapucala na automobil kojim je sa suprugom i detetom krenuo u tržni centar u Bešiktašu.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading