PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV LEGIJINOG VOJNIKA Izrešetao je dvojicu, stavlja mu se na teret ubistvo u Belom potoku
Foto: EPA/Privatna arhiva

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, osumnjičenom se na teret stavljaju krivična dela: Ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim delima Teška telesna povreda, Laka telesna povreda, kao i Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom produži pritvor zbog opasnosti da bi mogao da ponovi krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Nakon što je N.P, kako se sumnja, u gepek svog vozila “Audi A4” stavio deo betonske ukrasne česme koja se nalazila izložena pored puta, zajedno sa drugim proizvodima Udruženja asocijacija vojnih veterana i ratnih vojnih invalida Srbije, Stevan I, koji je sedeo u neposrednoj blizini i čuvao izložbeni prostor, prišao mu je i zadao mu kosijerom (motkom sa oštrim zakrivljenim metalnim vrhom) udarac u predelu glave, usled čega je oštećeni pao na beton i zadobio tešku telesnu povredu.

Nakon toga su I.L. I M.I. prišli okrivljenom, kojem je I.L. uspeo da oduzme i odbaci kosijer.

Potom je Stevan I. udaljavajući se sa lica mesta iz pištolja koji je neovlašćeno nosio, ispalio nekoliko projektila u pravcu oštećenih I.L. I M.I. koji su krenuli za njim, usled čega je I.L. zadobio ukupno četiri rane po pogama, dok je oštećeni M.I. zadobio laku telesnu povredu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading