pucnjava u somboru
Foto: Printscreen/RTS

Petar V. (62), koji je juče pucao u pripadnike Žandarmerije, uoči napada na službena lica je prvo pucao u svojoj kući, nakon čega je njegova snaja pozvala policiju! Kako saznaje "Blic", on se nalazi na intenzivnoj nezi, a nakon otpuštanja iz bolnice će odmah biti uhapšen.

Pucao u zid kuće, snaja pozvala policiju

- U Somboru u ulici Stevana Sinđelića, u porodičnoj kući oko 16.10 časova, osumnjičeni Petar V. (62) prvo izvršio krivično delo nasilje u porodici tako što je u prostorijama kuće pretio supruzi i potom ispalio jedan hitac iz pištolja marke „Bereta“ u zid u kući, nakon čega je snaja osumnjičenog pozvala policiju - saopštili su za "Blic" iz Višeg javnog tužilaštva u Somboru.

Nakon što je pozvana policija, kada su policijski službenici izašli na teren, osumnjičeni je ispalio vatru i na njih.

- Prilikom intervencije pripadnika PU Sombor kojima su se pridružili i pripadnici Žandarmerije MUP-a RS, koji su upozorili osumnjičenog da baci oružje isti je ispalio najmanje 4 hica iz pištolja u pravcu policijskih službenika, pri čemu je dvojici pripadnika Žandarmerije naneo povrede, a prema prvim podacima u predelu ruku, nakon čega su pripadnici Žandarmerije u samoodbrani ranili osumnjičenog koji je hospitalizovan i operisan u Opštoj bolnici u Somboru sa povredama u predelu ruku, na koji način je osumnjičeni izvršio krivično delo teško ubistvo iz člana 114 stav 1 tačka 7 KZ-a - saopštili su iz tužilaštva.

Osumnjičeni je i dalje u bolnici na intenzivnoj nezi, te će biti uhapšen čim bude otpušten iz bolnice gde se nalazi pod nadzorom pripadnika MUP-a.

Gašić obišao policajca

Protiv osumnjičenog se ne vodi drugi krivični postupak.

Podsetimo, sve se dogodilo juče u popodnevnim časovima u Somboru. Jedan od ranjenih pripadnika Žandarmerije je pušten na kućno lečenje, dok je drugi još uvek u bolnici.

Đuru Keču, policajca koji je u bolnici, je obišao ministar policije Bratislav Gašić.

- Policijski službenici su uvek tu da brinu o bezbednosti svih naših građana, spremni da rizikuju život za njihovu sigurnost. Nećemo dozvoliti da budu meta - naglasio je ministar Gašić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading