Pančevo
Foto: Alo/Prinscreen

Strava i užas u Pančevu! Ruski državljanin Ašok G. (50), njegova supruga Olga G. (51) i njihov sin (9) pronađeni su mrtvi u svom stanu u Pančevu. Sumnja se da je Ašok najpre zaklao ženu, pa zadavio sina, a onda se obesio u stanu.

Kako saznajemo, stravičan prizor zatečen je u noći između ponedeljka i utorka, oko ponoći, u Ulici Oslobođenja u pančevačkom naselju Kotež. Policija je sa vatrogascima obila vrata stana i zatekla tri tela. O motivu masakra još se nagađa.

Pančevo

Alo!

 

- Ašok je najverovatnije u nervnom rastrojstvu najpre izbo nožem svoju suprugu, a zatim je golim rukama zadavio njihovog zajedničkog sina, a zatim se ubio! Tela žene i deteta pronađena su u velikoj lokvi krvi na podu. Olga je po zanimanju bila neonatolog, dok je Ašok bio uspešan hirurg u Rusiji. U Pančevo su se nastanili prošle godine, bežeći od konflikta u kojem je njihova država sa Ukrajinom - navodi izvor blizak istrazi.

Rus koji je počinio masakr

Društvene mreže

 

Bio je jako tužan u poslednje vreme

Na Telegramu se oglasila i jedna Ruskinja koja je istakla da je Ašok u poslednje vreme bio jako tužan.

- U razgovoru s njima, nikad nije bilo dramatičnih momenata. Pričali smo najčešće o deci. On je u poslednje vreme tugovao, ali to nije bila neka novost. Zvali smo ga na fudbal, ali on je to odbijao - napisala je ona.

Komšije zgrade u Ulici Oslobođenja su u šoku, a većina ističe da kobne noći ništa nisu čuli.

Rus koji je počinio masakr

Društvene mreže

 

- Došli su prošle godine. Koliko znam, pobegli su od mobilizacije i rata. Ašok je bio hirurg, ali je imao i svoju taksi firmu. Bili su mirni, ljubazni i kulturni, svi smo u šoku da je mogao tako nešto da uradi. Kobne noći zaista ništa nisam čula. Sa njima smo bili na „dobar dan“ - kaže jedna od komšinica, dok drugi objašnjava mogući motiv masakra.

Ćerka tražila pomoć preko Telegrama

Olgina ćerka iz prvog braka, koja navodno živi u Izraelu, pomoć je potražila na jednoj od Telegram grupa u kojoj su okupljeni Rusi iz Pančeva.

- Pozdrav, ja sam ćerka G. O. B., nje već 12 sati nije bilo na internetu, potrebna mi je vaša pomoć - napisala je uspaničena ćerka kojoj se majka ne javlja.

- Kako možemo pomoći? Možda joj se telefon pokvario? - napisao je jedan od Rusa.

- Brat nije danas išao u školu, tako su mi rekli - dodala je ona, a zatim je jedan od Rusa tražio adresu da ode da ih obiđe.

Posle nekih sat vremena rečeno joj je da nikoga nema kod kuće, a ona je odgovorila: „Niko nije kod kuće. Kažu prijatelji da je auto ispred, da se čuje pas kako laje“ .

Ćerka je inače istakla da je to sve čudno, jer pas nikada ne laje. Nakon toga su se neki iz grupe ponudili da obiju stan sa svedocima, dok su drugi istakli da su bili i u Hitnoj pomoći, ali da ih tamo nisu našli.

Ćerka je zatim napisala oko ponoći da dolaze vatrogasci da obiju stan.

 

- Navodno, Olga je imala i sina iz prvog braka, starog oko 18 godina, koji je već mobilisan u Rusiji. Priča se da je i on boravio ovde, ali je morao da se vrati zbog rata. A samo nekoliko dana pre krvavog pira i Ašok je navodno dobio poziv iz Rusije da ide na ratište. Moguće da ga je to slomilo. Koliko je to sve moguće ne znamo, jer oni su ovde imali uredno sređenu boravišnu vizu. Olga je radila kao pedijatar specijalizovan za bebe i htela je i ovde da dobije licencu kako bi mogla da radi. Raspitivala se kod komšinice kako da dođe do licence. Šta se dogodilo, to samo oni znaju - tvrdi jedan od komšija i dodaje da su supružnici stan u kojem se dogodio zločin kupili pre dva meseca.

Za krvavi pir policija je saznala nakon što je njihova ćerka koja navodno živi u Izraelu digla uzbunu jer joj se nisu javljali 12 sati. Ona je kontaktirala prijatelje u Srbiji koji su obavestili policiju.

Ekipa Alo! je na licu mesta zatekla zabrinute stanare. Vrata stana bila su zapečaćena, a ispred je dežurao jedan policajac.

- Nismo ih videli ceo dan juče, mislila sam da su negde otišli. Ašok se stalno ispred zgrade igrao sa svojim sinom, smejali su se, vozili trotinet... Baš je bio privržen porodici, ne možemo da verujemo da je to uradio. Olga je takođe bila jako ljubazna - kaže komšija.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading