SVEDOČENJE MAJKE DEČAKA UBICE IZAZIVA PAŽNJU Kosta se zaključavao u sobu i toalet? Da li je tragedija mogla da bude sprečena?
Foto: Alo/Alo!

Prošlo je skoro mesec dana od jezivog masakra u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", kada je 13-godišnji dečak ubica Kosta Kecmanović lišio života devet svojih drugara i omiljenog školskog portira Dragana Vlahovića. Ova nezapamćena tragedija i danas je, baš kao i prvog dana misterija kako za domaću, tako i za svetsku javnost, koja svakodnevno postavlja pitanje - zašto?

Šta je jednog, naizgled normalnog, lepo vaspitanog dečaka, odličnog učenika, nateralo da počini ovako stravičan zločin, zbog kog je ostao zaprepašćen ceo svet?

Ne možemo, a da se ne zapitamo svakodnevno, da li je ovaj strašan zločin mogao da se nasluti, ali i da li je mogao da se spreči? 

- On se u poslednje vreme izolovao i zatvarao u svoju sobu, koju je delio sa sestrom, ili se zaključavao u toaletu stana - u policiji je svedočila njegova majka.

Učenica šestog razreda iz Požarevca u školu donela spisak imena "devojčica koje mrzi" - Alo.rs

 

Međutim, postavlja se pitanje da li je takvo njegovo ponašanje bilo na ozbiljnijem nivou od uobičajne tinejdžerske faze? Baš kao i spavanje u fotelji pored slobodne dvokrevetne sobe na ekskurziji, koje je u javnost iznela majka jedne ubijene devojčice iz Kostinog odeljenja? 

Iz iskaza majke se ne može zaključiti ozbiljnost ovih njegovih postupaka, kao ni da li se asocijalno ponašanje dešavalo u kontinuitetu, i da li se ponavljalo i u školi.

Da podsetimo, jeziv zločin se dogodio 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, kada je dečak Kosta Kecmanović uleteo naoružan u zgradu u 8.40 sati. Sa vrata škole je upucao radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, koji je ubrzo podlegao povredama. Dečak se onda ustremio na tri učenice koje je ubio.

Krvavi pir Kosta je nastavio u kabinetu istorije gde je čas imalo njegovo odeljenje VII/2. Upucao je nastavnicu istorije, a onda je otvorio vatru na drugove. Ubio je u prvi mah petoro učenika, a šestoro ranio.

Na nesrereću, još jedna učenica OŠ "Vladislav Ribnikar" je nakon 12 dana borbe podlegla povredama, čime je broj žrtava povećan na deset.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading